Share

Na de hervatting van de competitie afgelopen weekend stonden in Duitsland midweeks al de kwartfinales van de beker op het programma. Bekerhouder VfL Wolfsburg ging op woensdag 3 juni 2020 op bezoek bij tweedeklasser FSV Gütersloh. Het duel lag al vroeg in de juiste plooi dankzij de Zwitserse Lara Dickenmann.

De Belgian Red Flames hoeven de ex-UWCL-winnares met Olympique Lyonnais niet te vrezen op weg naar het komende EK 2021 in Engeland want ze heeft na een zware blessure in oktober 2018 haar interlandcarrière inmiddels afgesloten. Bij VfL Wolfsburg wil ze wel nog zoveel mogelijk prijzen winnen en de Duitse beker is er daar eentje van. Op bezoek bij tweedeklasser FSV Gütersloh scoorde ze het openingsdoelpunt met een knap afstandschot (0-1, 14de minuut) en zette ze ook al met een schot van buiten de zestien de eindstand op het bord (0-3, 62ste minuut). Tussendoor stond ook Duits international Alexandra Popp met een poging van dichtbij aan het kanon (0-2, 51ste minuut).

Verrassingen vielen er ook in de kwartfinales van de Duitse beker want Bayer 04 Leverkusen schakelde op dinsdagavond al seizoensrevelatie Hoffenheim uit na verlengingen (3-2) en Arminia Bielefeld, staartploeg in de tweede klasse, kegelde SC Sand uit de beker met dezelfde score binnen de 90 minuten! Ook SGS Essen won tegen alle verwachtingen in op bezoek bij Turbine Potsdam met 1-3!

De halve finales staan nu woensdag 10 juni 2020 op het programma, de finale is op zaterdag 4 juli 2020 om 16u45 in het Rhein-Energie Stadion in Keulen zonder toeschouwers maar wel rechtstreeks te zien op de Duitse openbare omroep!

Dit zijn de halve finales op woensdag 10 juni 2020:

Arminia Bielefeld – VfL Wolfsburg (14u);

Bayer 04 Leverkusen – SGS Essen (16u);

Voor nog meer over de kwartfinales van de Duitse beker:

DFB.de

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share