Share

Een verrassende terugkeer bij KRC Genk Ladies waar op vrijdagmiddag 5 juni 2020 met Guido Brepoels de nieuwe trainer werd voorgesteld. Het voorbije seizoen werd de ooit succescoach van STVV nog kampioen in eerste provinciale Limburg bij de mannen met KFC Diest. Maar nu kiest hij terug voor het vrouwenvoetbal en wordt hij trainer en technisch directeur van KRC Genk Ladies!

Guido Brepoels tekende dit keer een contract voor drie seizoenen bij de club die hij naar eigen zeggen nooit helemaal losgelaten had want ik bleef er raadgever, zo liet hij op de persconferentie noteren. “Op vraag van de bestuurstop heb ik er zelfs een nieuwe structuur uitgetekend. Ik heb daar echt een goed gevoel bij en ik ben dan ook blij dat Genk mij gevraagd heeft of ik de positie van trainer niet zelf wou invullen. Dit is het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal. En die sport zit echt in de lift. Het is echt ongelofelijk welke stappen hier de voorbije jaren vooruitgezet zijn. De aandacht neemt alleen maar toe en er worden steeds meer wedstrijden uitgezonden op televisie.”

Guido Brepoels zal bij KRC Genk Ladies waar hij Sarah Geurts als assistente krijgt wel met een vernieuwde ploeg aan de slag moeten. Sterkhouder Riete Loos hing de voetbalschoenen aan de haak en meer dan tien speelsters verlieten de club maar er zijn inmiddels ook een flink aantal nieuwe gezichten met o.a. Justine Gomboso (OH Leuven), Britt Labro (Westerlo), Lorène Martin (Tienen), Silke Sneyers (Tienen), Kayleigh Rigo (Standard) en Sterre Gielen (Bocholt), …

Geven we ook nog mee dat KRC Genk Ladies vanaf 2022 haar thuiswedstrijden op het jeugdcomplex van KRC zal afwerken en dat Eddy Bokken volgend seizoen de opvolger is van Guido Brepoels bij de mannen van KFC Diest!

Lees nog meer over de persconferentie van vrijdag 5 juni 2020 via:

Website KRC Genk Ladies

Lees over de nieuwkomers van KRC Genk Ladies voor het seizoen 2020-2021 via:

Website KRC Genk Ladies

Lees meer over de wissel bij het einde van het seizoen 2018-19 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share