Share

Nadat ze vorige week al achter gesloten deuren waren samengekomen mochten de Belgian Red Flames op vrijdag 5 juni 2020 op het Belgian Football Centre in Tubeke voor het eerst opnieuw trainen in aanwezigheid van pers en fotografen.

Tessa Wullaert kreeg minder goed nieuws te horen uit Engeland op vrijdag 5 juni 2020! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Geen prachtig zonnetje zoals de voorbije dagen in Tubeke wel regenachtig weer en veel koudere temperaturen voor bondscoach Ives Serneels bij zijn tweede troepenschouw sinds de lockdown. Op voetballend vlak zelf was er weinig nieuws te rapen want het is uiteraard voor velen helemaal opnieuw herbeginnen met het oog op het nieuwe seizoen. Wel kreeg Belgian Red Flame en Gouden Schoen Tessa Wullaert minder leuk nieuws uit Engeland waar de Engelse Voetbalbond FA besliste om de titel bij de vrouwen na de stopgezette FA Women’s Super League toe te kennen aan Chelsea Ladies op basis van het puntgemiddelde per wedstrijd. Chelsea haalde 39 punten uit 15 duels (gemiddeld 2,6), Manchester City en Tessa Wullaert 40 punten uit 16 duels (gemiddeld 2,5). Manchester City is dus net als vorig jaar vice-kampioen terwijl de FA Women’s Cup die vorig jaar gewonnen werd dit keer niet uitgespeeld werd. Janice Cayman, die eenmaal de Gouden Schoen won, kan het seizoen 2019-2020 wel afsluiten met een titel want de Franse Voetbalbond FFF besliste op donderdag 14 mei 2020 al dat de landstitel in het Franse vrouwenvoetbal naar Olympique Lyonnais ging.

Ook doelvrouw Diede Lemey (Sassuolo) is al begonnen aan de trainerscursus! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ondertussen kregen we ook nog het nieuws dat 14 Red Flames die minstens 25 selecties tellen voor België een trainerscursus volgen samen met 23 Rode Duivels. Het is namelijk de bedoeling dat er in de toekomst meer vrouwelijke coaches komen bij de clubs en uiteraard is een trainerscursus daarvoor het begin. De speelsters die deelnemen zijn in alfabetische volgorde: Julie Biesmans, Janice Cayman, Maud Coutereels, Tine De Caigny, Nicky Evrard, Diede Lemey, Davina Philtjens, Lenie Onzia, Britt Van Hamel, Ella Van Kerkhoven en Tessa Wullaert. Ook ex-speelsters Audrey Demoustier, Sophie Mannaert en recordinternational Aline Zeler volgen de opleiding terwijl Heleen Jaques al beschikt over een A-diploma. De speelster van het Italiaanse Sassuolo volgt de sessies mee als bijscholing.

Lees nog meer over de Belgian Red Flames via:

Sporza.be

Lees over de beslissing rond de titel in de FA Women’s Super League via:

BBC Sport

Vul een enquête in rond het vrouwenvoetbal via:

RBFA – Enquête vrouwenvoetbal

Bekijk de volledige fotoreportage van Sevil Oktem en Stijn Audooren rond de training van de Belgian Red Flames via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share