Share

Nadine Hanssen, de ex-speelster van RSC Anderlecht en van KRC Genk Ladies, is in haar tweede seizoen bij het Engelse Aston Villa kampioen geworden in het FA Women’s Championship, het tweede niveau in Engeland. Dat beketent dat zij volgend seizoen mag uitkomen in de FA Women’s Super League. Minder goed nieuws was er voor Liverpool, de ex-club van Yana Daniëls. Het vrouwenteam van de nog altijd regerende Europese landskampioen bij de mannen moet volgend seizoen een reeks lager spelen.

Nadine Hanssen speelt de bal diep voor RSC Anderlecht tijdens de bekerfinale 2017 met RSC Anderlecht in Westerlo! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Op vrijdag 6 juni 2020 maakte de Engelse Voetbalbond, de FA, bekend dat Chelsea Ladies uitgeroepen werd tot kampioen en dat Manchester City, het team van Belgian Red Flame en drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert, ondanks het feit dat het leider was bij het stopzetten van de competitie tweede werd en dat op basis van het puntgemiddelde.

De kampioenen van het FA Women’s Championship 2019-2020: Aston Villa met Nadine Hanssen! Foto – (c) Aston Villa

Leuker nieuws was er voor de Nederlandse Nadine Hanssen, in België nog bekerfinalist met zowel RSC Anderlecht als KRC Genk Ladies. Zij mag een titel mag vieren met Aston Villa. De club had bij het stopzetten van het seizoen vanwege het coronavirus 40 punten uit 14 duels, 6 meer dan Sheffield United en dat was dus voldoende voor promotie naar het hoogste niveau!

Nadine Hanssen in het shirt van Aston Villa en volgend seizoen te zien in de FA WSL in Engeland! Foto – (c) Aston Villa

Opvallend is de naam van het team dat degradeert in Engeland. Liverpool Ladies, ooit nog kampioen in Engeland in 2013 en 2014. De vrouwelijke Reds zetten dus een stap terug naar het tweede niveau en dat zorgde zelfs voor een reactie vanuit politieke hoek waar Alison McGovern, de schaduwminister van Sport, de club een gebrek aan gelijkheid tussen vrouwen en mannen verweet.

Lees nog meer over de titel van Aston Villa via:

Website Aston Villa

Lees ook nog over de FA WSL and het Championship via:

BBC Sport

Lees over de degradatie van Liverpool via:

The Telegraph

en via:

The Guardian

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share