Share

Op vrijdag 7 juni 2019 begon in het Parc des Princes van Parijs het 8ste WK Vrouwenvoetbal met een duel tussen gastland Frankrijk en Zuid-Korea. Het zou op vele vlakken een uitzonderlijke en succesvolle editie worden. Nu een jaar later voor de aftrap kan U even terug genieten van dat laatste WK.

Vrijdag 7 juni 2019 in het Parc des Princes van Parijs. Het WK 2019 in Frankrijk kan bijna beginnen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De Belgian Red Flames haalden op weg naar het WK Frankrijk 2019 voor het eerst de barrages maar Zwitserland versperde de weg naar meer. Ook het team van Martina Voss-Tecklenburg haalde echter de eindstrijd niet want Nederland schakelde hen uit en de Oranje Leeuwinnen veroverden zo het laatste Europese ticket voor het WK 2019 waar ze bij hun tweede deelname als Europees kampioen helemaal openbloeiden. Onder Sarina Wiegman haalden ze de WK-finale.

De Oranje Leeuwinnen speelden als regerend Europees kampioen hun eerste WK-finale ooit! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Daar moesten ze echter opboksen tegen de regerende wereldkampioen. De Verenigde Staten, dat op weg naar de finale niet alleen in de eerste wedstrijd een recordscore neerzette tegen Thailand (13-0) maar vervolgens ook elke wedstrijd won tegen achtereenvolgens Chili (3-0) en Zweden (2-0) ook nog in de groepsfase, Spanje (2-1 in de achtste finales), Frankrijk (2-1 in de kwartfinales), Engeland (2-1 in de halve finale) en Nederland (2-0) in de finale op zondag 7 juli 2019 in Lyon.

Megan Rapinoe was de ster van het WK 2019 in Frankrijk! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Megan Rapinoe groeide uit tot de ster van het tornooi, de introductie van de VAR zorgde voor veel verwarring en heel vaak ongeziene en zeer discutabele beslissingen. Het is nu al uitkijken naar de volgende editie in 2023 waarvoor de bestemming op donderdag 25 juni 2020 zal bekendgemaakt worden.

U kan hier terugkijken naar de FIFA-film rond het WK 2019:

 

Bekijk ook nog de fotoreportages van David Catry en Dirk Vuylsteke op het WK 2019 via:

Sportpix.be

En ook nog via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share