Share

Terwijl het er naar uitziet dat de eindfase van de UEFA Champions League bij de mannen in het Portugese Lissabon zal worden gespeeld zou ook de belangrijkste clubcompetitie in het vrouwenvoetbal, de UEFA Women’s Champions League, waarover weinig nieuws te horen was de voorbije maanden, alsnog worden afgewerkt. De UEFA denkt hierbij aan een eindronde met acht teams in Spaans Baskenland.

Op donderdag 17 juni 2020 zou er een definitieve beslissing vallen over hoe de eindfases van de Europese clubcompetities, UEFA Champions League, UEFA Europa League en UEFA Women’s Champions League, moeten verlopen. Valt de keuze bij de mannen wat UCL betreft wellicht op Lissabon en wat UEFA Europa League betreft wellicht op een Duitse locatie dan zou de Spaanse voetbalbond de organisator worden van het eindtornooi met acht teams bij de vrouwen.

De oorspronkelijke finale van de UWCL 2019-2020 had op zondag 24 mei 2020 in Wenen moeten plaatsvinden maar aangezien door de gevolgen van het coronavirus zelfs nooit aan de kwartfinales begonnen was kon dat uiteraard niet doorgaan. Nu zou de laatste fase van de UWCL volgens bronnen bij Marca in de de Baskische steden San Sebastian en Bilbao plaatsvinden. Alle kwartfinales en ook halve finales zouden in één duel gespeeld worden met drie wedstrijden in elke stad. Over de locatie van de finale zou er nog geen akkoord zijn.

Belgian Red Flame Janice Cayman speelt eind augustus wellicht met Olympique Lyonnais in Spaans Baskenland de eindfase van de UWCL 2019-2020! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De kwartfinales Atlético Madrid – FC Barcelona, Olympique Lyonnais (met Belgian Red Flame Janice Cayman) – Bayern München, Glasgow FC – VfL Wolfsburg en Arsenal – PSG zouden gespeeld worden op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus 2020 om 18u en 21u ‘s avonds en de halve finales zijn voorzien op woensdag 26 augustus 2020. Op zondag 30 augustus zou dan de finale van de UWCL 2019-2020 plaatsvinden in Bilbao of San Sebastian!

De wedstrijden zullen in principe achter gesloten deuren worden gespeeld hoewel dit nog zou kunnen veranderen afhankelijk van de beslissing die de Spaanse regering in dit verband neemt.

Lees over de eindfase in de UEFA Champions League via:

BBC Sport

Lees meer over de eindronde van de UEFA Women’s Champions League via:

Marca

Voor interviews met speelsters rond het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share