Share

KAA Gent Ladies onderging in het tussenseizoen een flinke gedaanteverwisseling. Een pak bekende en ervaren speelsters die mee hielpen bij het veroveren van de eerste twee Belgische bekers vertrokken bij de vrouwelijke Buffalo’s, die straks de kaart van de jeugd trekken maar wel ondersteund door een mix van binnen- en buitenlandse ervaring.

Belgian Red Flame maakt in het nieuwe seizoen kennis met een nieuwe club! Foto – (c) KAA Gent Ladies

De bekendste transfer is ongetwijfeld die van Heleen Jaques, de Belgian Red Flame, die na twee seizoenen in Italië bij Fiorentina en Sassuolo, terugkeert in de Belgische Super League waar ze in 2018 nog landskampioen werd met RSC Anderlecht. De jonge beloftevolle doelvrouw Riet Maes kwam over van SC Eendracht Aalst, vorig seizoen de kampioen in de eerste klasse terwijl Emma Van Britson Club Brugge opnieuw inruilt voor KAA Gent Ladies. Daarnaast maken een flink aantal jongeren de overstap van de beloften naar de A-kern zoals Féli Delacauw, Lyndsey Van Belle, Imani Prez en Emilie Claerbout.

Shari Van Belle krijgt in het nieuwe seizoen haar zus als maatje in de A-kern! De jeugd mag gaan proeven van het grote werk! Foto – (c) KAA Gent Ladies

Niet onbelangrijk is dat er enkele Nederlandse voetbalsters het team van voorzitster Dominique Reyns komen versterken namelijk Elise Meijerink (SC Heerenveen), Lakeesha Eijken (Ajax), Jolet Lommen (Saestum), Lobke Loonen (PSV Eindhoven) en Rkia Mazrouai (PSV Eindhoven).

Elise Meijerink is de oudste van de nieuwe Nederlandse gezichten bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) KAA Gent Ladies

Tenslotte kunnen de vrouwelijke Buffalo’s blijven rekenen op de nationale doelvrouw Nicky Evrard, de Belgian Red Flames Shari Van Belle en Chloé Vande Velde, Anouk van der Klooster, Fran Meersman en aanvoerster Silke Vanwynsberghe.

Ook nog meegeven dat U bij de vrouwelijke Buffalo’s voor 100 euro alle competitiewedstrijden van de club in het stadion kan zien!

Om af te ronden geven we U nog het oefenprogramma van KAA Gent Ladies op weg naar de uitgebreide Super League 2020-21 mee:

01/08/2020: PSV Eindhoven – KAA Gent Ladies;

05/08/2020: KAA Gent Ladies – DVC Eva’s Tienen;

08/08/2020: KAA Gent Ladies – Lille OSC;

15/08/2020: Tornooi met FC Vendenheim en Dijon FCOF;

16/08/2020: Tornooi met FC Vendenheim en Dijon FCOF

19/08/2020: KAA Gent Ladies – RC Lens (in Melle om 19u);

22/08/2020: SC Heerenveen – KAA Gent Ladies;

Voor nog meer over KAA Gent Ladies kan U terecht via:

Website KAA Gent Ladies

En via:

Facebook KAA Gent Ladies

Bekijk hier ook alle uitgaande transfers van KAA Gent Ladies via:

Website KAA Gent Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share