Share

Donderdag 16 juli 2020 was een historische dag in het Belgische vrouwenvoetbal. Het pas opgerichte vrouwenvoetbalteam van Sporting de Charleroi kwam voor het eerst in de nieuwe oefencampagne in actie en dat op bezoek bij RUS Auvelais, een team uit de eerste provinciale Namen. Vrouwenteam TV was op de première van de vrouwelijke Zebra’s!

U kan een samenvatting van RUS Auvelais – Sporting de Charleroi bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Het team van trainer Tiziano Rutilo won dus met ruime cijfers hun allereerste oefenduel van het seizoen. Het werd 1-9 nadat het bij de rust 1-2 stond. Even over het kwartier zorgde de Slovaakse international Ludmila Matavkova na een hoekschop van de Iraanse Yasaman Farmani voor de openingstreffer (0-1, 17de minuut). De thuisploeg sloeg echter terug en lukte een knappe gelijkmaker via Christelle Lhoste die vanop afstand met een fantastisch schot doelvrouw Ambre Collet te grazen nam (1-1, 41ste minuut). Na een fout op Jessica da Silva Valdebenito mocht Estelle Dessilly in de toegevoegde tijd van de eerste helft de bezoekers vanop de strafschopstip opnieuw op voorsprong trappen (1-2, 45ste + 1′ minuut). In de tweede helft zorgde diezelfde Estelle Dessilly ook voor het derde doelpunt. Zij was goed gevolgd nadat de ingevallen doelvrouw van de thuisploeg Emérence Dumont een strafschop van Jessica da Silva Valdebenito redde (1-3, 47ste minuut). Op het uur trapte Yulia Petelka dan weer tegen de onderkant van de lat (60ste minuut).

Bekijk het schot van Yulia Petelka dankzij Vrouwenteam TV:

Twee minuten later lukte Jessica da Silva Valdebenito dan toch haar doelpunt (1-4, 62ste minuut) terwijl Alessia Teresi met een actie op rechts en een laag gekruist schot van binnen het strafschopgebeid in de verste hoek de 1-5 aantekende (75ste minuut). In de laatste tien minuten scoorde Sporting de Charleroi nog vier keer via Ludmila Matavkova (1-6, 81ste minuut), een dubbel van de Moldavische Yulia Petelka (1-7, 85ste en 1-9, 87ste minuut) en een goal van Aleizia Van ‘t Hof (1-8, 85ste minuut). De ingevallen doelvrouw Sara Missair moest nog even attent zijn op een schot van Christelle Lhoste terwijl Iraans international Yasaman Farmani daarna nog tegen de paal trapte waardoor het net geen dubbele cijfers werden voor de vrouwelijke Zebra’s op bezoek bij Auvelalis. De meegekomen fans van de Carolo’s waren na die 1-9 in elk geval tevreden en ze maakten er meteen een feest van!

Bekijk de samenzang van de speelsters van Sporting de Charleroi met de fans dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk nog enkele foto’s van het duel dankzij BobophotosBe: 

Fb BobophotosBe

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share