Share

KAA Gent Ladies ontving op woensdag 19 augustus 2020 met de Franse tweedeklasser RC Lens voor de tweede keer een Franse tegenstander. Dit keer werd de wedstrijd op de Jeugd Academie Gent Oost in Sint-Amandsberg gespeeld. De vrouwelijke Buffalo’s traden met een mix van de eerste ploeg en de beloften aan.

U kan een samenvatting van dit oefenduel in de regen bekijken dankzij Vrouwenteam TV:

Er viel slechts één doelpunt in deze nochtans bijzonder boeiende wedstrijd en dat kwam er al vroeg via Marie Hannedouche (0-1, 10de minuut). Zo werd zij de allereerste doelpuntenmaker ooit van de vrouwelijke ‘Sang et Or’. Het werd ook meteen de allereerste overwinning voor het nieuwe team onder leiding van coach Sarah M’Barek dat nochtans de wedstrijd eindigde met tien na een rode kaart voor de ingevallen beloftevolle doelvrouw Justine Rousseeu (78ste minuut) voor een fout op de doorgebroken Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies). Nog vermelden dat Mama Diop in het begin van de tweede helft de paal trof (53ste minuut). KAA Gent Ladies zelf kreeg een flink aantal kansen maar het zat niet mee in de afwerking.

Marie Hannedouche doet een high five met Maral Artin na het enige doelpunt van deze wedstrijd! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bekijk de volledige fotoreportage van Stijn Audooren rond dit duel via:

Sportpix.be

Voor nog meer over KAA Gent Ladies ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor nog meer over RC Lens ga naar:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: Nog meegeven dat bij de mannen KAA Gent onder leiding van Erwin Vandendaele en RC Lens ooit in Europees verband tegenover mekaar stonden in de eerste ronde van de UEFA cup 1983-84. Op woensdag 14 september 1983 werd het in het Jules Ottenstadion 1-1 na goals van Sören Busk (1-0, 37ste minuut) en Roman Ogaza (1-1, 55ste minuut). Twee weken later op woensdag 28 september 1983 verloren de Buffalo’s in het Stade Félix Bollaert met 2-1 na verlengingen en waren ze Europees uitgeschakeld. Aad Koudijzer bracht de Buffalo’s toen op voorsprong (0-1, 54ste minuut) maar Miroslaw Tlokinski zorgde voor de gelijkmaker (1-1, 75ste minuut). In de eerste verlenging besliste Philippe Piette het spannende duel (2-1, 92ste minuut). 
 
 
Share