Share

Op vrijdagavond 28 augustus 2020 ging de allereerste editie van de Women’s Scooore Super League van start met duels in Genk en Sint-Lambrechts-Woluwe. In deze Brusselse gemeente werd de aftrap van Fémina White Star Woluwe – SV Zulte Waregem gegeven door twee politieke gezichten met mondmasker.

Het was met de ellebogen dat Jana Simons (FWS Woluwe) en Romy Camps (SV Zulte Waregem) elkaar begroeten voor het duel onder de toekijkende ogen van het scheidsrechterstrio onder leiding van Franck Tanko. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Valérie Glatigny, de minister van sport binnen de Waals-Brusselse Federatie, stapte het veld op samen met burgemeester Olivier Mangain. Zij gaven in het Fallonstadion de aftrap vooraleer Esther Buabadi, die de overstap maakte van RSC Anderlecht naar Essevee Women SL, de wedstrijd op gang trapte. Het werd voor beide politici een boeiend kijkstuk met drie doelpunten. Laura Vervacke bracht de bezoekers net voor de rust op voorsprong (0-1, 45ste minuut). Dankzij de ingevallen Lies Tambeur kwam de thuisploeg in de 77ste minuut langszij (1-1).

Lachende gezichten bij SV Zulte Waregem na het eerste doelpunt van het seizoen. Op het einde mochten ze ook met 3 punten naar huis! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Maar kort daarna lukte Geena-Lisa Buyle het winnende doelpunt voor de bezoekers (1-2, 79ste minuut) die op die manier met een eerste overwinning aan het nieuwe seizoen begonnen. Op zaterdag 5 september 2020 ontvangt SV Zulte Waregem op de tweede speeldag de landskampioen RSC Anderlecht! FWS Woluwe speelt in principe op Sporting de Charleroi.

Luister naar Amber De Priester (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Magali Dinon (FWS Woluwe) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de volledige fotoreportage van Sevil Oktem rond dit duel via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share