Share

Niet een wedstrijd van de openingsavond van de nieuwe Women’s Scooore Super League kwam als eerste aan bod op de televisiekanalen van rechtenhouder Eleven Sports maar wel de topaffiche tussen landskampioen RSC Anderlecht en Standard.

Tessa Wullaert aan de bal bij haar terugkeer in de Belgische competitie met RSC Anderlecht tegen Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Alle blikken waren uiteraard gericht op Belgian Red Flame en drievoudig Gouden Schoen Tessa Wullaert die bij de hervatting van de competitie opnieuw het shirt van RSC Anderlecht droeg en dat tegen de laatste ploeg waarmee ze in 2015 nog Belgisch landskampioen was geworden namelijk Standard. Patrick Wachel begon aan de wedstrijd met captain Laura De Neve terug in de basis en op de linksachter in een verdediging met verder Justien Odeurs in doel, Laura Deloose op rechts en het duo Britt Vanhamel – Michelle Colson centraal. Charlotte Tison stond als verdedigende middenvelder achter het duo Stefania Vatafu en Kassie Missipo met verder Elke Van Gorp op de rechterflank en Tessa Wullaert op de linkerflank terwijl Tine De Caigny vooraan als targetvrouw werd uitgespeeld.

De basis van RSC Anderlecht bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Standard kwam aan de aftrap onder leiding van coach Hamide Lamara met Lisa Lichtfus in doel. Achteraan vonden we Ellen Charlier, captain Maurane Marinucci en Merel Bormans. Op de rechterflank kon daar hulp bijkomen van Lola Wajnblum en op de linkerflank van Constance Brackman. Zij konden zo ook het middenveld met Aster Janssens en Charlotte Cranshoff ondersteunen. Aanvallend vonden we van rechts naar links Davinia Vanmechelen, die terugkwam naar Standard vanuit het Nederlandse FC Twente, Sanne Schoenmakers, de topschutster van vorig seizoen, en Noémie Gelders.

De elf van Standard die aan het duel in het Lotto Park begonnen tegen RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Viki De Cremer moest als scheidsrechter de wedstrijd in goede banen leiden en ze kreeg hierbij de hulp van haar assistenten Joline Delcroix en Maria Etienne.

Scheidsrechter Viki De Cremer met haar assistenten Joline Delcroix (links) en Maria Etienne (rechts) kort voor de aftrap in het Lotto Park op zaterdag 29 augustus 2020! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Sanne Schoenmakers trapte om 14 uur de vrouwelijke classico op gang maar in de eerste helft viel er weinig te noteren. Beide teams speelden afwachtend. RSC Anderlecht was technisch iets sterker en creëerde hier en daar een opening zonder veel gevaar terwijl Standard fel van zich afbeet. De vrouwelijke Rouches bleven stevig in de organisatie en kwamen eruit als de mogelijkheid zich voordeed. Doelpunten vielen er echter niet te noteren.

Jarne Teulings, hier in duel met Aster Janssens waarmee ze vorig seizoen nog samen speelde bij KRC Genk Ladies, zorgde voor de twee assists bij haar competitiedebuut voor RSC Anderlecht tegen Standard in het Lotto Park! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Trainer Patrick Wachel greep in en haalde zowel Charlotte Tison als Elke Van Gorp naar de kant terwijl Mariam Abdulai Toloba en Jarne Teulings van bij de aftrap van de tweede helft mochten opdraven. Het zou de wedstrijd veranderen want in de 56ste minuut opende Teulings naar de vrijstaande Toloba op links en Mariam werkte de open kans beheerst af (1-0). Kort voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde hetzelfde duo ook voor het tweede doelpunt van vrouwelijk paars-wit. Jarne Teulings bediende opnieuw Mariam Abdulai Toloba en zij trapte opnieuw raak (2-0, 86ste minuut). Standard kwam in het laatste kwartier ook twee keer dicht bij een doelpunt maar eerst tikte Justien Odeurs de poging van Charlotte Cranshoff over haar doel in hoekschop (76ste minuut) en na die corner kopte Charlotte Cranshoff tegen de bovenkant van de lat (77ste minuut).

Mariam Abdulai Toloba scoort het openingsdoelpunt voor vrouwelijk paars-wit dat op weg is naar winst tegen Standard in het Lotto Park! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

RSC Anderlecht begon zo aan het seizoen met een mooie driepunter. Het gaat op de tweede speeldag op zaterdag 5 september 2020 meteen op bezoek bij een team dat ook won op de eerste speeldag namelijk SV Zulte Waregem waar Tessa Wullaert haar debuut maakte op het hoogste niveau in België en waar het met Sheryl Merchiers, Ulrike De Frère en Esther Buabadi een aantal oude bekenden zal terugzien. Standard ontvangt op de tweede speeldag eveneens op zaterdag 5 september 2020 dan weer OHL Women.

Luister naar Charlotte Cranshoff (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk de volledige fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond RSC Anderlecht – Standard via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share