Share

SC Eendracht Aalst, de kampioen in de eerste klasse van vorig seizoen, mocht onder leiding van trainer Dirk Decoen de nieuwe competitie in de Women’s Scooore Super League aanvatten met een mooie affiche thuis tegen Club YLA, het team van trainer Leo Van Der Elst die zelf in de jaren negentig nog uitkwam voor de Ajuinen in het Pierre Cornelisstadion en daar in het begin van deze eeuw ook een tijdje coach was.

Voor de aftrap van het nieuwe seizoen de captains Chloë Van Mingeroet (SC Eendracht Aalst) en Ellen Martens (Club YLA) met centraal scheidsrechter Arno Cornelis. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

SC Eendracht Aalst Ladies nam meteen het heft in handen en trok richting het bezoekende doel maar de eerste poging van Anaëlle Wiard werd gered door Elke Geeraert en ook de rebounds van Stéphanie Van Gils en Laurence Marchal vonden geen doel. Club YLA had bijna halfweg het tweede kwartier meer succes toen Isabelle Iliano een Brugse vrije trap tegen de netten kopte (0-1, 21ste minuut). Saar Verdonck en Marie Minnaert troffen vervolgens het doelkader maar kort voor de rust was het dan toch een tweede keer raak voor de bezoekers. Marie Minnaert verdubbelde vanop de strafschopstip de score (0-2, 40ste minuut). Elke Geeraert voorkwam in het slot van de eerste helft ook nog de aansluitingstreffer van Anaëlle Wiard.

Isabelle Iliano, hier opdrijvend met de bal aan de voet, opende de score voor Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De tweede helft was wel evenwichtig met veel strijd op het middenveld maar de doelkansen bleven uit alhoewel Silke Baccarne, de doelvrouw van de thuisploeg, helemaal op het einde van de wedstrijd wel nog een bal vanonder de lat moest halen. Er vielen dus na de rust geen doelpunten meer. Club YLA mocht met de drie punten terug naar Brugge maar het zag wel nog Celien Guns en Talitha De Groote uitvallen met blessures.

Kort voor het einde van de wedstrijd haalde Silke Baccarne, de doelvrouw van SC Eendracht Aalst, nog een Brugs schot van onder de lat! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Op de tweede speeldag gaat SC Eendracht Aalst op vrijdagavond 4 september 2020 al op bezoek bij KAA Gent Ladies. Club YLA ontvangt op zaterdag 5 september dan weer KRC Genk Ladies!

Bekijk de volledige fotoreportage van Sevil Oktem rond SC Eendracht Aalst-Club YLA via:

Sportpix.be

Lees nog meer over dit duel via:

Website SC Eendracht Aalst

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share