KAA Gent Ladies lukte de grootste overwinning op de eerste speeldag van de nieuwe Women’s Scooore Super League. Het won op zondag 30 augustus 2020 het gevreesde duel op bezoek bij OH Leuven, de club waar enkele ex-vrouwelijke Buffalo’s naartoe trokken, met maar liefst 0-3. Geen enkele ploeg deed op de openingsdag beter.

De toss voro de aftrap met Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), scheidsrechter Tom De Bruyne en Lenie Onzia (OHL Women). Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Zowel OH Leuven met Lenie Onzia als captain als KAA Gent Ladies waar Silke Vanwynsberghe de aanvoerdersband droeg plaatsten teams met een bijzonder jong leeftijdsgemiddelde op het wedstrijdblad. Bij OH Leuven was dat 20, 6 jaar, bij KAA Gent Ladies 20,7 jaar.

Het team van OHL Women tijdens de minuut stilte ter nagedachtenis van stichtend voorzitter Eddy Timmermans! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Na de minuut stilte ter herinnering aan Eddy Timmermans waren het de bezoekers die de beste start namen met een kopbaldoelpunt van de nieuwe Nederlandse aanwinst Jolet Lommen (0-1, 14de minuut). De spits die overkwam van het Nederlandse Saestum verdubbelde even over het uur ook de score na een mooie actie op rechts (0-2, 61ste minuut). Ook het derde doelpunt kwam van een Nederlandse nieuweling. Lobke Loonen zette vanop de strafschopstip de eindstand op het bord (0-3, 77ste minuut). Zo wonnen de vrouwelijke Buffalo’s met het ruimste verschil op de openingsdag en zijn ze meteen de allereerste leider in deze nieuwe competitie!

Lobke Loonen trapte de derde goal op bezoek bij OHL Women tegen de netten! KAA Gent Ladies gaat meteen aan de leiding in de Women’s Scooore Super League 2020/21! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op de volgende speeldag ontvangt KAA Gent Ladies op vrijdagavond 4 september 2020 al SC Eendracht Aalst terwijl OHL Women op zaterdag 5 september 2020 op bezoek gaat bij Standard.