Share

Achtvoudig Europees Kampioen Duitsland zal aanwezig zijn op het EK 2021 in Engeland dat in de zomer van 2022 zal gespeeld worden. Het team van bondscoach Martina Voss-Tecklenburg hoefde op vrijdag 23 oktober 2020 zelfs niet in actie te komen om zekerheid te krijgen over het allereerste EK-ticket voor Engeland want Ierland, tweede in de voorlopige stand in groep I, verloor op bezoek bij Oekraïne.

Duitsland wil nog alles winnen in de EK-kwalificatie, zo liet bondscoach Martina Voss-Tecklenburg weten! Foto – (c) DFB.be

Oekraïne ontving op vrijdag 23 oktober 2020 om 18 uur Belgische tijd in de Obolon Arena van Kiev Ierland dat onder leiding staat van de Nederlandse bondscoach Vera Pauw.  Rechtsachter Aine O’ Gorman besliste in de 25ste minuut de wedstrijd door een ongewilde owngoal. Na een diepe bal van Thamila Khimich wou ze voorkomen dat de Oekraïnse linkerspits Nicole Kozlova aan de bal kwam en dus speelde ze met haar linkervoet terug naar haar doelvrouw. Maar Courtney Brosnan stond enigszins op het verkeerde been en reageerde niet attent genoeg met de linkervoet om het onheil te voorkomen (1-0, 25ste minuut). Ierland kreeg kort nadien de kans om gelijk te maken want het kreeg een strafschop na een fout van Lyubov Shmatko op Denise O’Sullivan  maar captain Katie McCabe trof de lat (33ste minuut). Ierland probeerde nog wel maar Oekraïne hield stand waardoor het uiteindelijk 1-0 bleef en Duitsland de lachende derde was want met dit resultaat was het zonder zelf te spelen zeker van deelname aan het volgende EK in 2022 in Engeland! Eerder op de dag vernam Duitsland dat het oefenduel tegen Engeland van dinsdag 27 oktober 2020 in Wiesbaden op vraag van de Engelse voetbalbond afgelast was vanwege een geval van corona bij de technische staf van de Engelsen.

Bekijk de samenvatting van Oekraïne – Ierland dankzij FAI TV:

***Dit waren de resultaten in groep I van donderdag 22 en vrijdag 23 oktober 2020:

Griekenland – Montenegro 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 84′ Eleni Markou 1-0.

Oekraïne – Ierland 1-0 (rust: 1-0);

Doelpunt: 25′ Aine O’ Gorman 1-0 owngoal.

Bijzonderheid: 33′ Katie McCabe trapt strafschop tegen de lat voor Ierland!

***Dit is de stand in groep I:

1. Duitsland 6-18 (37-0);

2. Ierland 7-13 (10-7);

3. Oekraïne 6-9 (10-20);

4. Griekenland 6-7 (6-11);

5. Montenegro 7-0 (1-26);

***De nog te spelen wedstrijden in groep I zijn:

Griekenland – Oekraïne (27/10/2020 in Athene);

Duitsland – Griekenland (27/11/2020 in Ingolstadt);

Ierland – Duitsland (01/12/2020 in Dublin);

Oekraïne – Montenegro (01/12/2020 in Poltava);

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

 

 

 

Share