Share

De 5de speeldag in de Belgische Women’s Scooore Super League begon op vrijdag 16 oktober 2020 met een wedstrijd in Oostakker tussen KAA Gent Ladies en Sporting de Charleroi. Ook op zaterdag 17 en zondag 18 oktober 2020 werd er vrouwenvoetbal gespeeld maar het duel tussen SC Eendracht Aalst Ladies en KRC Genk Ladies werd vanwege de coronacrisis afgelast!

Lobke Loonen, hier aan de bal met de opzittende Ines Dhaou van 5porting de Charleroi, scoorde een dubbel vanop de strafschopstip voor KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

KAA Gent Ladies nam op vrijdagavond voorlopig de leiding in het klassement nadat het thuis met 4-0 won tegen een moedig strijdend Sporting de Charleroi dat lang de nul wist te houden maar in het begin van de tweede helft een vreemde goal moest toestaan. Noémie Fourdin kopte de voorzet van Fran Meersman tegen de rug van Jolet Lommen. De bal belandde tegen de lat, verraste op die manier doelvrouw Ambre Collet en Chloé Vande Velde kon eenvoudig binnenknikken (1-0). Dankzij twee strafschoppen van Lobke Loonen liep de thuisploeg vervolgens uit tot 3-0 waarna captain Silke Vanwynsberghe kort voor tijd na een hoekschop de eindstand op het scorebord kopte (4-0).

Luister naar Ylenia Carabott (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Op zaterdag 17 oktober 2020 nam Standard thuis vroeg afstand van SV Zulte Waregem. Laura Vervacke devieerde onder druk van Charlotte Cranshoff een vrije trap van Davinia Vanmechelen in eigen doel (1-0, 7de minuut) en vier minuten later verdubbelde Lisa Petry na een diepe bal van opnieuw Davinia Vanmechelen al de score met een lobje over de uitgelopen Ianthe Meersschaert (2-0). Nog in de eerste helft trof Davinia Vanmechelen de lat terwijl Sanne Schoenmakers, die eerder twee keer over trapte, op aangeven van Charlotte Cranshoff in de toegevoegde tijd knap het derde doelpunt tegen de netten trapte (3-0, 45ste + 1′ minuut). Kort na de rust haalde Sanne Schoenmakers dan met rechts mooi uit van ruim buiten het strafschopgebied. De bal verdween onhoudbaar voor doelvrouw Ianthe Meersschaert tegen de netten (4-0, 54ste minuut). Even over het uur kopte Lola Wajnblum dan het vijfde doelpunt van de thuisploeg binnen na een vrije trap van Davinia Vanmechelen (61ste minuut). Helemaal op het einde konden de bezoekers nog de eer redden via Amber De Priester (5-1, 88ste minuut).

Davinia Vanmechelen, hier met Esther Buabadi van SV Zulte Waregem, lukte drie assists voor Standard op zaterdag 17 oktober 2020! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op zondag 18 oktober 2020 stond dan de topaffiche van de 5de speeldag op het programma in Brugge. Titelverdediger RSC Anderlecht moest al vroeg het eerste tegendoelpunt in deze competitie toestaan nadat Frieke Temmerman een hoekschop van Jody Vangheluwe tegen de netten kopte (1-0, 6de minuut). Vrouwelijk paars-wit had het moelijk en het ontsnapte in de tweede helft toen Debbie Decoene door Marie Minnaert alleen voor Justien Odeurs werd gezet. De doelvrouw van de Belgian Red Flames hield de thuisploeg echter van een tweede goal waarna Tessa Wullaert de perfecte assist gaf richting Kassie Missipo om de paarswitte gelijkmaker binnen te koppen (67ste minuut). Justien Odeurs hield Club YLA nog eens van een tweede goal en daarna zorgde Laura De Neve via Isabelle Iliano voor de Brusselse voorsprong (1-2, 71ste minuut). Mariam Abdulai Toloba trapte vervolgens de Brugse droom op een stunt met een plaatsbal helemaal aan diggelen (1-3, 79ste minuut). Via een vrije trap van Jody Vangheluwe waarbij de bal uit de handen van Justien Odeurs glipte werd het alsnog 2-3 maar verder kwam Club YLA niet meer. Het had het de regerende landskampioen wel bijzonder lastig gemaakt! In elk geval een positief gegeven voor de toekomst!

Luister naar Tine De Caigny (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Jody Vangheluwe (Club YLA) dankzij Vrouwenteam TV:

OHL Women nam thuis tegen FWS Woluwe een fantastische start. Hannah Eurlings opende de score na een hoekschop van Lenie Onzia (1-0, 2de minuut) en ook Marie Detruyer zorgde eveneens met een mooie treffer voor de verdubbeling van de voorsprong (2-0, 26ste minuut). Onmiddellijk na de rust haalde Lenie Onzia uit met links voor het derde doelpunt van de thuisploeg (3-0, 47ste minuut). Jana Simons van FWS Woluwe wilde op het uur niet onderdoen en ook zij trapte vanop afstand en met rechts de bal tegen de netten (3-1, 60ste minuut). Een kwartier voor het einde van de wedstrijd bediende Amber Tysiak nog Hannah Eurlings en zij trapte haar tweede van de vooravond tegen de netten voor de eindstand (4-1, 75ste minuut).

Hannah Eurlings, hier met Sheila Broos van FWS Woluwe, lukte een dubbel voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Er vielen in totaal dus al 20 goals in de 4 al gespeelde wedstrijden van deze vijfde speeldag.  Voor SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies zal er moeten gezocht worden naar een nieuwe datum.

***Dit waren de doelpuntenmakers op de 5de speeldag in de Women’s Scooore Super League:

KAA Gent Ladies – Sporting de Charleroi 4-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: 49′ Chloé Vande Velde 1-0, 51′ Lobke Loonen 2-0 op strafschop, 78′ Lobke Loonen 3-0 op strafschop, 85′ Silke Vanwynsberghe 4-0.

SC Eendracht Aalst Ladies – KRC Genk Ladies afgelast;

Standard – SV Zulte Waregem 5-1 (rust: 3-0);

Doelpunten: 7′ Laura Vervacke 1-0 owngoal, 11′ Lisa Petry 2-0, 45′ + 1′ Sanne Schoenmakers 3-0, 54′ Sanne Schoenmakers 4-0, 61′ Lola Wajnblum 5-0, 88′ Amber De Priester 5-1.

Club YLA – RSC Anderlecht 2-3 (rust: 1-0);

Doelpunten: 6′ Frieke Temmerman 1-0, 67′ Kassie Missipo 1-1, 71′ Laura De Neve via Isabelle Iliano 1-2, 79′ Mariam Abdulai Toloba 1-3, 83′ Jody Vangheluwe via Justien Odeurs 2-3.

OHL Women – FWS Woluwe 4-1 (rust: 2-0);

Doelpunten: 2′ Hannah Eurlings 1-0, 26′ Marie Detruyer 2-0, 53′ Lenie Onzia 3-0, 60′ Jana Simons 3-1, 75′ Hannah Eurlings 4-1.

U kan alle wedstrijden van de 5de speeldag in samenvatting bekijken met dank aan RBFA / Eleven Sports:

***Dit is de stand na de vierde speeldag:

RSC Anderlecht 5-15 (32-2);

KAA Gent Ladies 5-13 (14-1);

Standard 5-12 (19-6);

Club YLA 5-10 (12-6);

KRC Genk Ladies 4-6 (7-10);

OHL Women 5-6 (8-13);

SV Zulte Waregem 5-4 (3-20);

FWS Woluwe 5-2 (5-12);

Sporting de Charleroi 5-1 (3-18);

SC Eendracht Aalst 4-0 (1-16);

***De topschutters zijn:

12 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert, hier aan de bal voor RSC Anderlecht op bezoek bij Club Brugge, is nog altijd de topschutter in de Women’s Scooore Super League met 12 doelpunten! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

8 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Sanne Schoenmakers (Standard);

5 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies);

4 goals:

Marie Minnaert (Club YLA), Noémie Gelders (Standard), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht);

Mariam Abdulai Toloba demonstreerde op bezoek bij Club Brugge (hier met Saar Verdonck) nog maar eens haar fantastische traptechniek! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

3 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies), Jolet Lommen (KAA Gent Ladies), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA), Hannah Eurlings (OHL Women);

2 goals:

Lies Tambeur (FWS Woluwe), Charlotte Laridon (Club YLA), Jorien Voets (KRC Genk Ladies), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Standard), Tine Schryvers (OHL Women), Imani Prez (KAA Gent Ladies), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Lisa Petry (Standard);

1 goal:

Megane Vos (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Isabelle Iliano (Club YLA), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Marie Bougard (FWS Woluwe), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies), Estée Cattoor (OHL Women), Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Sheila Broos (FWS Woluwe), Aster Janssens (Standard), Britt Labro (KRC Genk Ladies), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (Standard), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Frieke Temmerman (Club YLA), Jody Vangheluwe (Club YLA), Kassie Missipo (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Marie Detruyer (OHL Women), Lenie Onzia (OHL Women), Jana Simons (FWS Woluwe).

Marie Detruyer oefende tijdens de opwarming op schieten met rechts! Tijdens de wedstrijd zelf tegen FWS Woluwe had ze ook succes want ze lukte haar eerste goal in de Women’s Scooore Super League voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Owngoal:

Laura Vervacke (SV Zulte Waregem voor Standard);

***Dit is het programma van de 6de speeldag op vrijdag 6 november 2020:

Sporting de Charleroi – Standard (20u);

FWS Woluwe – SC Eendracht Aalst Ladies (20u30);

Op zaterdag 7 november 2020:

Club YLA – KAA Gent Ladies (14u op Eleven Sports);

SV Zulte Waregem – OHL Women (16u)

Op zondag 8 november 2020:

RSC Anderlecht – KRC Genk Ladies (14u30, Begijnhofstadion in Overijse);

***Dit is het programma van de 7de speeldag op vrijdag 13 november 2020:

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies (20u);

KRC Genk Ladies – FWS Woluwe (20u30);

Op zaterdag 14 november 2020:

SC Eendracht Aalst Ladies – SV Zulte Waregem (14u);

Standard – Club YLA (14u30);

Op zondag 15 november 2020:

OHL Women – Sporting de Charleroi (18u);

***Dit is het programma van de 8ste speeldag op vrijdag 20 november 2020:

Sporting de Charleroi – SC Eendracht Aalst Ladies (20u);

FWS Woluwe – RSC Anderlecht (20u30);

KAA Gent Ladies – Standard (20u30);

Op zaterdag 21 november 2020:

Club YLA – OHL Women (14u in Aalter);

SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies (18u);

Foto’s van alle wedstrijden van de 5de speeldag kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share