Share

Op dinsdag 10 november 2020 stond in Noorwegen de kwartfinale van de nationale bekercompetitie op het programma. LSK Kvinner, de club van Justine Vanhaevermaet die in de voorbije zes seizoenen vijf keer de beker won, nam het thuis op tegen Rosenborg BK.

Justine Vanhaevermaet mocht juichen bij haar club want ze kopte LSK Kvinner naar de halve finales van de Noorse beker! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De Belgian Red Flame, die op vrijdag 18 september 2020 tijdens haar 20ste interland voor het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam in het EK-kwalificatieduel thuis tegen Roemenië ook voor het eerst een doelpunt lukte voor het team van bondscoach Ives Serneels, besliste al heel vroeg de wedstrijd! Er waren nog maar zes minuten gespeeld in het duel tussen LSK Kvinner en Rosenborg BK toen Justine Vanhaevermaet na een hoekschop van Emilie Marie Woldvik knap met het hoofd scoorde (1-0). Kristine Nostmo, de 27-jarige doelvrouw van de bezoekers, vond achteraf wel dat ze gehinderd werd door Thea Kyvag, een speelster van LSK Kvinner maar de scheidsrechter Ingvild Langnes Aarland keurde het doelpunt wel degelijk goed en zo mag LSK Kvinner zich dus opmaken voor de halve finales van de Noorse beker.

U kan een samenvatting van dit duel bekijken dankzij Toppserien:

Lees ook nog via:

Website VG Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV 

Share