Share

Op zaterdag 14 november 2020 stond er voor Sport Lisboa e Benfica, de tegenstander van RSC Anderlecht in de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League, in de Serie Sul van de Portugese Liga BPI een stadsderby op het programma. In het oude Estádio Tapadinha in Lissabon ontving het Sporting Clube de Portugal.

De wedstrijd vond zaterdag kort voor de middag plaats! Foto – (c) SL Benfica

Benfica begon aan de wedstrijd op zaterdag 14 november 2020 om 11 uur in de voormiddag (‘s avonds was er immers in het Estadio da Luz het duel tussen Europees kampioen Portugal en wereldkampioen Frankrijk in de UEFA Nations League) met het maximum van 18 punten op 18 maar ook de bezoekers van Sporting CP hadden vooraf nog het maximum (15 op 15) maar met een wedstrijd minder gespeeld. Alles was aanwezig om er een topwedstrijd van te maken.

Bekijk de doelpunten uit de vrouwelijke stadsderby in Lissabon dankzij de Portugese Voetbalbond FPF en 11:

Het was dus de kampioen van de seizoenen 2017 en 2018 Sporting Clube de Portugal die aan het langste eind trok. Ana Capeta lukte kort voor de rust het openingsdoelpunt met een knap schot met rechts over de doelvrouw van Benfica (0-1, 37ste minuut). Kort na de rust was het opnieuw Ana Capeta die met rechts uithaalde vanop de rand van het strafschopgebied. Ook nu ging de bal binnen (0-2, 54ste minuut). Het werd nog 0-3 voor de bezoekers dankzij een derde goal van Raquel Fernandes na een assist van Tatiana Pinto (85ste minuut). SL Benfica, dat voor en na de goals van Sporting CP ook wel kansen kreeg maar niet succesvol was, verliest op die manier de leidersplaats in de zuid-reeks aan concurrent Sporting CP dat nog altijd het maximum heeft met 18 op 18.

Lees nog meer en bekijk extra beelden via:

Website SL Benfica

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share