Share

Nadat Anaëlle Wiard van SC Eendracht Aalst Ladies zaterdagnamiddag uitviel in het duel in de Women’s Scooore Super League thuis tegen SV Zulte Waregem raakte op zondag 15 november 2020 nog een Belgische speelster zwaar geblesseerd. Belgian Red Flame Elena Dhont, die het voorlopig heel goed deed bij haar Nederlandse club FC Twente.

Elena Dhont aan de bal voor de club waar het voor haar allemaal begon: KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De ex-spits van KAA Gent Ladies, die volgens velen de beste Belgische speelster op het veld was tijdens Zwitserland – België in Thun, moest vroeg in de eerste helft van het duel thuis tegen PSV Eindhoven in de allereerste competitiewedstrijd die rechtstreeks werd uitgezonden op de Nederlandse openbare zender NOS met een zware knieblessure naar de kant.

Elena Dhont aan de bal voor de Belgian Red Flames in één van haar sterke wedstrijden op bezoek bij Zwitserland hier met Coumba Sow! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Elena Dhont had net naar doel getrapt toen het ongelukkige en pijnlijke moment (ze verdraaide haar knie) gebeurde in de 23ste minuut van de Nederlandse topaffiche. De blessure zorgde tijdens de wedstrijd voor ophef want onder meer Oranje Leeuwin Kika van Es kon bij het zien van de blessure haar tranen niet bedwingen.

Uit onderzoek op maandag 16 november 2020 is volgens de website van FC Twente gebleken dat Elena een knieschijfbreuk heeft opgelopen. De onfortuinlijke vleugelspits zal in de komende week een operatie ondergaan.

Deze redactie wenst Elena Dhont een voorspoedig herstel toe en veel moed tijdens de revalidatie!

Lees ook nog via:

Website FC Twente Vrouwen

en via:

Website NOS

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share