Share

Nog voor de Rode Duivels op de regenachtige en grijze zondag 15 november 2020 in Leuven Engeland partij gaven in het kader van de UEFA Nations League stond even verderop aan de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee het laatste duel van de 7de speeldag in de Women’s Scooore Super League op het programma tussen OHL Women en Sporting de Charleroi.

Hannah Eurlings (OHL Women) probeert Jessica Silva Valdebenito van Sporting de Charleroi uit te spelen. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het was Noémie Fourdin, de captain van de bezoekers, die na tien minuten wedstrijd voor de eerste bal tussen de palen zorgde maar Louise Van Den Bergh haalde de bal knap uit de hoek. Vier minuten later trapte Tess Lameir op aangeven van Hannah Eurlings tot ieders en wellicht ook haar eigen verbazing nog naast. In de 19de minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg net op het ogenblik dat Charleroi vanwege een blessure voor één van hun speelsters even met tien stond. Na een mooie combinatie op rechts met Hannah Eurlings, Luna Vanzeir en Jill Janssens kreeg Luna Vanzeir de bal terug in de voeten en nadat ze mooi Madison Hudson uitkapte trapte de Belgian Red Flame U19 met rechts knap binnen (1-0). Het vervolg van de eerste helft verliep gelijkopgaand en dat tot tevredenheid van bondsvoorzitter Mehdi Bayat die voor de interland van het team van bondscoach Roberto Martinez even zijn vrouwelijke Zebra’s kwam aanmoedigen.

Luister naar Mehdi Bayat (Algemeen Directeur Sporting de Charleroi en voorzitter van de KBVB) dankzij Vrouwenteam TV:

In de tweede helft trof Estée Cattoor op het uur met een vrije trap eerst nog de paal vooraleer Hannah Eurlings haar ploeggenote Luna Vanzeir op weg zette naar de verdubbeling van de score (2-0, 64ste minuut). Het was het begin van het einde voor de bezoekers die acht minuten later een doelpunt weggaven toen doelvrouw Ambre Collet de bal in de voeten van Tine Schryvers speelde. De ex-Belgian Red Flame die ooit in de Verenigde Staten voetbalde aarzelde niet en trapte nummer drie eenvoudig binnen (72ste minuut). In het laatste kwartier waren de bezoekers helemaal geen partij meer voor het sterk combinerende OHL Women. De score liep verder op eerst via Hannah Eurlings op aangeven van Luna Vanzeir (4-0, 78ste minuut). Vervolgens was het de ingevallen Marie Detruyer die de op rechts vrijstaande Luna Vanzeir bediende. Zij speelde eenvoudig Madison Hudson en doelvrouw Ambre Collet uit om met links haar derde van de dag en nummer vijf voor OHL Women binnen te trappen (5-0, 80ste minuut).  In de 84ste minuut bediende Marie Detruyer opnieuw Luna Vanzeir en via Lenie Onzia en Hannah Eurlings werd het 6-0! Drie minuten voor tijd begon de actie bij Luna Vanzeir en via Marie Detruyer en een gemist schot van Hannah Eurlings mocht Estée Cattoor uiteindelijk de eindstand op het bord zetten (7-0, 87ste minuut). De vierde overwinning van OHL Women in deze competitie was een feit. Meteen ook de grootste overwinning van het team van trainer Jimmy Coenraets dit seizoen!

Luister naar Inès Dhaou (Sporting de Charleroi) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Luna Vanzeir (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Hannah Eurlings (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Op de volgende speeldag gaat OHL Women op zaterdag 22 november 2020 op bezoek bij Club YLA in Knokke. De wedstrijd met aftrap om 14 uur is rechtstreeks te bekijken op Eleven Sports. Sporting de Charleroi ontvangt al op vrijdagavond 20 november 2020 om 20 uur SC Eendracht Aalst Ladies in een duel waar beide teams op zoek gaan naar een eerste overwinning in de Women’s Scooore Super League!

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond deze wedstrijd via:

 
Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

PS: Nog meegeven dat de Rode Duivels later op de avond in Leuven met 2-0 wonnen tegen Engeland dankzij doelpunten van Youri Tielemans en Dries Mertens.

Share