Share

Op dinsdag 1 december 2020 spelen de Belgian Red Flames in het King Power Stadion at den Dreef in Leuven tegen Zwitserland hun achtste en beslissende interland in het kader van de EK-kwalificatie richting Engeland. Op maandag 16 november 2020 maakte bondscoach Ives Serneels zijn selectie bekend voor deze voor het Belgische vrouwenvoetbal enorm belangrijke wedstrijd.

Foto – (c) RBFA / Belgian Red Flames

Bondscoach Ives Serneels noteerde 26 namen op het lijstje voor Zwitserland een ruime selectie en dat is uiteraard om eventuele coronagevallen op te vangen.

Dit zijn de 26 namen die zich mogen opmaken voor de EK-kwalificatieinterland tegen Zwitserland:

Doelvrouwen: Nicky Evrard (KAA Gent Ladies), Diede Lemey (Sassuolo), Lisa Lichtfus (Standard), Justien Odeurs (RSC Anderlecht);

Verdedigers: Julie Biesmans (PSV), Maud Coutereels (Lille OSC), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Isabelle Iliano (Club Brugge), Heleen Jaques (KAA Gent Ladies), Davina Philtjens (Sassuolo), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Amber Tysiak (OH Leuven), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht).

Middenvelders: Marie Minnaert (Club Brugge), Kassandra Missipo (RSC Anderlecht), Lenie Onzia (OH Leuven), Justine Vanhaevermaet (LSK Kvinner);

Aanvallers: Janice Cayman (Olympique Lyonnais), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Hannah Eurlings (OH Leuven), Jarne Teulings (RSC Anderlecht),, Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Davinia Vanmechelen (Standard), Lola Wajnblum (Standard), Tessa Wullaert (RSC Anderlecht). (Bron: KBVB).

Foto – (c) SFV

Nils Nielsen, de bondscoach van Zwitserland, maakte op dinsdag 10 november 2020 al 26 namen bekend voor de interland in Leuven maar hij zal uiteindelijk maar met 23 speelsters naar België komen. Zwitserland is momenteel leider in deze groep met 19 punten uit 7 wedstrijden. De Belgian Red Flames volgen op 1 punt van de leider en zijn met een overwinning altijd zeker van een tweede kwalificatie voor een groot tornooi nadat ze in 2017 deelnamen aan het EK in Nederland. De Belgian Red Flames kunnen zich ook eventueel als één van de drie beste tweedes rechtstreeks plaatsen voor het EK 2021 dat in de zomer van 2022 in Engeland zal plaatsvinden. Als dit niet lukt dan is het nog altijd mogelijk om de kwalificatie via de barrages af te dwingen. Nog meegeven dat België – Zwitserland zonder publiek is maar wel rechtstreeks op televisie te bekijken zal zijn!

Lees meer over de Zwitserse selectie via:

Website Zwitserse Voetbalbond SFV

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share