Share

Op woensdag 18 november 2020 staat niet alleen België – Denemarken in de UEFA Nations League op het programma in Leuven. Eerder op de avond is er in de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League de mooie affiche tussen RSC Anderlecht en Sport Lisboa e Benfica, een duel dat van de UEFA een Noorse leiding kreeg toegewezen!

Scheidsrechter Henrikke Nervik schudt handjes met de Belgian Red Flames voor België – Kroatië op dinsdag 3 september 2020 in Leuven! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De 32-jarige Henrikke Nervik is de scheidsrechter bij deze wedstrijd en ze krijgt als assistenten Monica Lokkeberg en Elisabeth Thoresen. De vierde scheidsrechter is Ingvild Langnes Aarland. Henrikke Nervik, die in 2012 voor het eerst floot in de Noorse Toppserien (dat is het hoogste niveau in Noorwegen) is geen onbekende voor het Belgische vrouwenvoetbal want ze floot eerder in haar nog jonge carrière al de EK-kwalificatiewedstrijd België – Kroatië die op dinsdag 3 september 2019 in Leuven plaatsvond en door de Belgian Red Flames met 6-1 gewonnen werd.

Carole Costa van Benfica had recent nog Henrikke Nervik als scheidsrechter tijdens Portugal – Cyprus! Foto – (c) PFP

Maar ze kent inmiddels ook al enkele Portugese internationals van Benfica want ze floot recent nog het EK-kwalificatieduel in groep E tussen Portugal en Cyprus op dinsdag 27 oktober 2020 in het Estádio António Coimbra da Mota van Estoril. Portugal won dat duel met 1-0 dankzij een owngoal van de Cypriotische Chara Charalambous (1-0, 61ste minuut). Carole Costa, Silvia Rebelo en Andreia Faria, die in competitieverband voor SL Benfica uitkomen, speelden mee in dat duel.

Justine Vanhaevermaet kwam scheidsrechter Henrikke Nervik dit seizoen al 2 keer tegen in de Noorse Toppserien! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook Belgian Red Flame Justine Vanhaevermaet is haar niet onbekend want op zondag 1 november 2020 floot ze nog Valerenga – LSK Kvinner dat op 4-2 eindigde. Eerder dit seizoen had ze op vrijdag 30 augustus 2019, dus vlak voor België – Kroatië, ook de leiding over Sandviken – LSK Kvinner toen het team uit Lilleström met 0-1 won.

Charlotte Tison, hier aan de bal voor RSC Anderlecht, speelde ooit een wedstrijd voor de Belgian Red Flames U17 met scheidsrechter Henrikke Nervik! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Tot slot nog meegeven dat ze ook op dinsdag 24 maart 2015 zelfs een wedstrijd van de Belgian Red Flames U17 floot en dat in het Sputnik Sport Stadium van Sochi. De Belgian Red Flames U17 wonnen toen in de Eliteronde onder leiding van Tamara Cassimon met 0-1 tegen hun Russische leeftijdsgenoten dankzij een doelpunt van Amber De Priester (nu SV Zulte Waregem) in de 64ste minuut. Charlotte Tison, Kassie Missipo, Sarah Wijnants en Mariam Abdulai Toloba (nu allen bij RSC Anderlecht) maakten toen deel uit van die Belgian Red Flames U17!

RSC Anderlecht – SL Benfica is op woensdag 18 november 2020 om 19u30 ook via Livestream te zien via:

Facebook RSCA Women

U kan alle duels in de tweede voorronde van de UWCL ook volgen via:

UEFA.com – UWCL

Lees ook nog over het laatste competitieduel van RSC Anderlecht thuis tegen KAA Gent Ladies via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

Share