Share

In het Constant Vanden Stockstadion, dat recent werd omgedoopt tot Lotto Park, zijn in het verleden tal van internationale voetbalsterren gepasseerd. De ene grootheid maakte al meer indruk dan de andere en sommigen maakten naam en faam door het fantastische doelpunt dat ze in het Astridpark wisten te maken.

Nycole Raysla Silva Sobrinho maakte na haar pareltjes een buiging in het Lotto Park! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Er mag sinds woensdagavond 18 november nu ook een vrouwelijke voetballer in dat lijstje van toppers worden bijgeschreven want de twee doelpunten van de 20-jarige Braziliaanse Nycole Raysla Silva Sobrinho (ze is geboren op 26 maart 2000 in Brasilia) in de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League zullen zeker in het voetbalgeheugen van de aanwezigen van de media en wellicht ook van de vele kijkers online bijblijven. Zij maakte met haar eerste goals in deze competitie het verschil voor Sport Lisboa e Benfica op bezoek bij RSC Anderlecht in de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League.

Bekijk de goals van Nycole Raysla Silva Sobrinho voor Benfica op bezoek bij RSC Anderlecht dankzij Vrouwenteam TV:

Nycole Raysla Silva Sobrinho voetbalde in haar vaderland voor Ceilãndia (vanaf 2013), Cresspom DF in Brasilia (2016-17), ADEF-DF in het Futsal (2016-17), Sport Recife (2017-18) en voor Minas ICESP in Brasilia (2018-19) vooraleer ze in de zomer van 2019 in Portugal bij Benfica terechtkwam. Daar lukte ze op zaterdag 19 oktober 2019 het eerste doelpunt in de allereerste vrouwelijke derby in het imposante Estádio da Luz in Lissabon tussen Sport Lisboa e Benfica en Sporting Clube de Portugal en nu in haar tweede seizoen kwalificeerde ze haar club voor de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League.

Bekijk de goal van Nycole Raysla in Benfica – Sporting CP dankzij SL Benfica:

 

Nycole Raysla maakte verder deel uit van de jeugdelftallen van het Braziliaanse nationale team waarmee ze in 2016 deelnam aan het WK U17 in Jordanië (uitgeschakeld in de groepsfase) en ze kreeg eerder deze maand net als Ana Vitória, haar slechts 20 dagen jongere ploeggenote bij Benfica, een uitnodiging in de bus van Pia Sundhage, de Zweedse bondscoach van de Seleção Brasileira Feminino, voor de dubbele vriendschappelijke interland eind deze maand (vrijdag 27 november 2020) en begin volgende maand (dinsdag 1 december 2020) in São Paulo tegen Argentinië. Wie weet is dat het begin van een mooie internationale carrière voor dit Braziliaanse talent.

Luister naar Nycole Raysla Silva Sobrinho (Benfica) dankzij Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over RSC Anderlecht – Sport Lisboa e Benfica via:

Vrouwenteam.be

Bekijk ook de fotoreportage van Sevil Oktem, Stijn Audooren, Dirk Vuylsteke en David Catry rond RSC Anderlecht – SL Benfica via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share