Share

Op vrijdagavond 20 november 2020 stonden in Marcinelle met Sporting de Charleroi en SC Eendracht Aalst Ladies de twee teams tegenover mekaar die nog geen enkele wedstrijd gewonnen hadden in de dit seizoen tot 10 ploegen uitgebreide Belgische Super League. Het was dus uitkijken wie daar het laken naar zich toe zou halen.

Valentine Hannecart trof voor SC Eendracht Aalst Ladies op bezoek bij Sporting de Charleroi de lat! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

SC Eendracht Aalst domineerde de wedstrijd maar het kon dat overwicht in de eerste helft niet omzetten in doelpunten. Tiana Andries kwam wel heel dichtbij maar ze kopte na een hoekschop van Anke Vanhooren de bal tegen de paal. Na de rust was het wel raak toen Daisy Baudewijns de assist gaf voor de openingsgoal van Margaux Van Ackere (0-1, 55ste minuut). Valentine Hannecart trapte daarna tegen de lat.

Stéphanie Van Gils kwam in en verdubbelde meteen de voorsprong voor SC Eendracht Aalst Ladies in Marcinelle tegen Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Pas in de laatste tien minuten van de wedstrijd kon het team van Dirk Decoen het definitieve verschil maken. Na een vrije trap van Tiffanie Vanderdonckt kopte Margaux Van Ackere de bal door naar de pas ingevallen Stéphanie Van Gils die binnentrapte (0-2, 85ste minuut). Enkele ogenblikken later kopte Daisy Baudewijns voor de tweede week op rij een voorzet van Anke Vanhooren tegen de netten (0-3, 88ste minuut).De eerste driepunter van SC Eendracht Aalst Ladies was een feit. Sporting de Charleroi bleef ook nu met lege handen achter.

Daisy Baudewijns krijgt de felicitaties van Margaux Van Ackere na haar tweede kopbaldoelpunt in twee wedstrijden ditmaal op bezoek bij Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Voor SC Eendracht Aalst Ladies wacht op zaterdag 28 november 2020 een inhaalwedstrijd thuis tegen KRC Genk Ladies. Dat is ook de eerstvolgende tegenstander van Sporting de Charleroi in Marcinelle maar dat in de eerste wedstrijd van de terugronde op vrijdag 11 december 2020!

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond Sporting de Charleroi – SC Eendracht Aalst Ladies via:

Sportpix.be

Lees nog meer over Sporting de Charleroi – SC Eendracht Aalst via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share