Share

Twee dagen na de Europese uitschakeling van RSC Anderlecht in de UEFA Women’s Champions League ging de focus opnieuw naar de Belgische competitie met een topaffiche in de Women’s Scooore Super League tussen tweevoudig bekerwinnaar KAA Gent Ladies en Standard, dat in het verleden meermaals landskampioen werd en de Beker van België won. KAA Gent Ladies moest zich herpakken na een zwaar 5-0-verlies uit bij RSC Anderlecht terwijl Standard geen misstap mocht begaan wilde het de aansluiting met de regerende landskampioen behouden.

Emma Van Britsom bouwt op voor KAA Gent Ladies, Charlotte Cranshoff (Standard) ligt op de loer! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De bezoekers namen onder leiding van coach Hamide Lamara het initiatief en ze kwamen al vroeg op voorsprong via hun topschutster Sanne Schoenmakers die een voorzet van Charlotte Cranshoff binnenkopte (0-1, 5de minuut). Lobke Loonen reageerde maar haar schot ging naast het doel van Lisa Lichtfus (9de minuut). Na een voorzet van Davinia Vanmechelen zette Sanne Schoenmakers met een nieuwe kopbal Nicky Evrard aan het werk. De bal ging in hoekschop! (14de minuut). Nog vier minuten later werd een schot van Charlotte Cranshoff nog afgeblokt maar tegen de nieuwe poging van Sanne Schoenmakers had de Gentse verdediging geen verhaal (0-2, 18de minuut). Twee minuten later was het bijna 0-3 maar de kopbal van Merel Bormans na een vrije trap van Davinia Vanmechelen strandde op de paal. Chloé Vande Velde trapte vervolgens naast voor de vrouwelijke Buffalo’s vooraleer Lobke Loonen na een onrechtstreekse vrije trap in het strafschopgebied van Standard (voor een terugspeelbal) op aangevan van de Belgian Red Flame tegen de netten knalde (1-2, 29ste minuut). Net voor de rust verloren de bezoekers dan Ellen Charlier met een knieblessure. Zij is wellicht enkele maanden out.

Lobke Loonen knalde de onrechtreekse vrije trap op aangeven van Chloé Vande Velde binnen. KAA Gent Ladies heeft opnieuw hoop op een goed resultaat! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de tweede helft ging KAA Gent Ladies met nu Imani Prez in de plaats van Fleur Van Daele op zoek naar de gelijkmaker maar het eerste gevaar was opnieuw van Standard. Zowel Davinia Vanmechelen als Aster Janssens mikten over doel. Na een hoekschop van Emma Van Britsom ging ook een kopbal van Lobke Loonen (KAA Gent Ladies) over terwijl Nicky Evrard aan de overkant een poging van Lola Wajnblum in hoekschop duwde en dit na een voorzet van Sylke Calleeuw. KAA Gent Ladies gaf echter nog niet op maar net voor het uur kreeg het een nieuwe opdoffer te verwerken. Heleen Jaques leed balverlies en maakte volgens scheidsrechter Viki De Cremer een fout op Sanne Schoenmakers die de rode kaart verdiende (56ste minuut). De vrouwelijke Buffalo’s moesten dus nog meer dan een half uur met tien verder. Het was vanaf dat moment enkel nog wachten op het genadeschot en dat kwam er twintig minuten voor tijd via wie anders dan Sanne Schoenmakers (1-3, 70ste minuut).

Sanne Schoenmakers was de figuur van de wedstrijd in KAA Gent Ladies – Standard! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KAA Gent Ladies verloor zo voor de derde week op rij en het zag Standard de tweede plaats verstevigen. Met 21 op 24 bleven de vrouwelijke Rouches in het spoor van RSC Anderlecht op zaterdag 12 december 2020 op eigen veld de volgende tegenstander in de Women’s Scooore Super League. Een dag eerder ontvangt KAA Gent Ladies in Oostakker OHL Women!

Luister naar Merel Bormans (Standard) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Nicky Evrard (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Bekijk ook de fotoreportage van Stijn Audooren rond KAA Gent Ladies – Standard via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

Share