Share

Op zaterdag 21 november 2020 speelde Club YLA voor de tweede keer in de Women’s Scooore Super League een thuiswedstrijd in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens Park. Dit keer was de tegenstander OHL Women.

Club YLA en OHL Women betreden het veld in een door de coronacrisis leeg stadion in Knokke! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het werd een ontgoochelende namiddag voor vrouwelijk blauw-zwart onder leiding van trainer Leo Van der Elst want ze werden door OHL Women, dat zopas drie keer op rij gewonnen had, op hun nummer gezet. Na een hoekschop van Estée Cattoor opende Lenie Onzia na 18 minuten wedstrijd de score (0-1) en in het derde kwartier zorgde Tine Schryvers op aangeven van Hannah Eurlings voor een verdubbeling van de score (0-2, 36ste minuut).

Saar Verdonck blijft aan de bal voor Club YLA in een duel met Hannah Eurlings van OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Onmiddellijk na de rust werd het zelfs 0-3 toen Nicky Van Den Abbeele een voorzet van Jill Janssens onhoudbaar in eigen doel trapte (48ste minuut) en het verdict werd nog zwaarder voor de thuisploeg toen Hannah Eurlings op het einde van de wedstrijd vlot door de Brugse verdediging dribbelde en de ingevallen Marie Detruyer een tweede doelpunt in deze competitie op een schoteltje aanbood (0-4, 86ste minuut). Ook nog meegeven dat halfweg de tweede helft eerst Luna Vanzeir (OHL Women) (67ste minuut) en de ingevallen Talitha De Groote (Club YLA) het doelhout troffen (69ste minuut).

Tine Schryvers aan de bal voor OHL Women. Febe Vanhaecke van Club YLA probeert haar te counteren! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

OHL Women behaalde zo een 12 op 12 en het klimt na 8 speeldagen naar de derde plaats met 15 punten, dat zijn er 2 meer dan KAA Gent Ladies en Club YLA Brugge. Op de volgende speeldag, de eerste van de terugronde alhoewel de heenronde nog niet helemaal is afgewerkt, ontvangt Club YLA terug in de schaduw van het Jan Breydelstadion in Brugge SC Eendracht Aalst Ladies terwijl OHL Women dan op bezoek gaat bij KAA Gent Ladies!

Bekijk de fotoreportage van David Catry rond Club YLA – OHL Women via:

Sportpix.be

Bekijk de goals met dank aan Eleven Sports via:

Sporza.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 

 

Share