Share

SV Zulte Waregem en KRC Genk Ladies mochten elkaar op zaterdag 21 november 2020 op de Essevee Academy aan de Zuiderlaan in Waregem voor het eerst bekampen in de Women’s Scooore Super League. Het was uitkijken of de thuisploeg eindelijk een tweede overwinning kon laten optekenen dan wel of KRC Genk Ladies zich zou weten te herpakken na twee nederlagen op rij.

Een duel tussen Esther Buabadi (SV Zulte Waregem) en Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SV Zulte Waregem begon het best aan de wedstrijd met enkele gevaarlijke voorzetten bij hoekschoppen of vrije trappen. De enige echte kans was echter voor Esther Buababi die haar poging gekeerd zag door Joséphine Delvaux, de Genkse doelvrouw. Captain Sien Vandersanden zorgde voor het eerste Genkse gevaar met een vrije trap vanop ruime afstand maar Jana Van Den Berghe was attent. De bezoekers namen in het derde kwartier van de eerste helft de wedstrijd in handen. Sien Vandersanden stuurde de bal diep naar de opgerukte Lotte Van Den Steen en de ex-speelster van STVV en Standard, sneller op de bal dan de uitgekomen doelvrouw van Zulte Waregem, zorgde met rechts voor de openingsgoal (0-1, 37ste minuut). De bezoekers zouden voor de rust de score nog verdubbelen toen Hanne Merkelbach een voorzet vanop links van Gwen Duijsters knap over Jana Van Den Berghe in doel kopte (0-2, 39ste minuut).

Lotte Van Den Steen is een gevaarlijke rechtsachter bij KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

KRC Genk Ladies bleef onder leiding van Guido Brepoels ook in de tweede helft de gevaarlijkste ploeg met eerst na een mooie aanval een schot van Britt Labro op de Waregemse doelvrouw en even over het uur dan toch het derde doelpunt voor de bezoekers na een magistrale vrije trap van Sien Vandersanden. De bal vanop ruim dertig meter getrapt met de rechtervoet was onhoudbaar voor de lokale doelvrouw (0-3, 65ste minuut)!

De vrije trap van Sien Vandersanden vliegt tegen de netten! Jana Van Den Berghe had geen verhaal! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Twintig minuten voor tijd kwam SV Zulte Waregem dicht bij een doelpunt maar het schot van Corina Luijks stuitte via de onderkant van de lat terug het veld in. Aan de overkant besloot de bedrijvige Lotte Van Den Steen na een lange ren nipt over doel. Een vrije trap van Ella Vierendeels zorgde tien minuten voor tijd voor paniek in de Genkse verdediging. Captain Pauline Windels profiteerde om het eerreddende doelpunt aan te tekenen (1-3, 80ste minuut). Verder dan dat kwam SV Zulte Waregem niet meer.

Captain Pauline Windels kon de eer redden voor SV Zulte Waregem thuis tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

SV Zulte Waregem viel na een 1 op 15 terug naar de 9de plaats. Het heeft nog twee wedstrijden voor de jaarwisseling. Op zaterdag 12 december 2020 ontvangt het FWS Woluwe en op vrijdag 18 december 2020 gaat het op bezoek bij RSC Anderlecht. Voor KRC Genk Ladies, dat met 9 punten uit 7 duels terug omhoog kan kijken, staat er op zaterdag 28 november 2020 nog een inhaalwedstrijd op het programma op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies. Op vrijdag 11 december 2020 gaat het vervolgens ook op bezoek bij Sporting de Charleroi vooraleer het op vrijdag 18 december 2020 in de laatste wedstrijd van het coronajaar 2020 Club YLA ontvangt!

Bekijk de doelpunten uit deze wedstrijd met dank aan Eleven Sports en TVL:

TVL.be

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond SV Zulte Waregem – KRC Genk Ladies via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

 

 
Share