Share

Op dinsdag 1 december 2020 is het D-Day voor de Belgian Red Flames. Dan ontvangen ze in Leuven in het kader van de EK-kwalificatie richting Engeland met Zwitserland hun directe tegenstander voor een rechtstreeks ticket voor de eindronde!

Begin oktober 2018 zaten de tribunes goed vol thuis tegen Zwitserland. Nu dinsdag 1 december 2020 zal er door de coronacrisis niemand in het stadion zitten om de Belgian Red Flames aan te moedigen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Door de coronacrisis zal U net als vele fans van het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam niet aanwezig kunnen zijn in het King Power Stadion at Den Dreef in Leuven maar de wedstrijd zal wel rechtstreeks te zien zijn op televisie. Vanaf 19u40 zal U België – Zwitserland kunnen volgen via VTM4 of via Club RTL.

Nog eens meegeven dat de Belgian Red Flames in groep H voorlopig 18 punten hebben uit 7 wedstrijden. Zwitserland heeft 19 punten uit evenveel duels en het heeft dus aan een gelijkspel genoeg om zich rechtstreeks te plaatsen voor het EK 2021 dat in 2022 zal gespeeld worden in Engeland. De Belgian Red Flames moeten winnen om absolute zekerheid te hebben over het EK-ticket alhoewel een gelijkspel er eventueel ook voor kan zorgen dat het team van bondscoach Ives Serneels als een van de drie beste tweedes naar Engeland mag. Een dubbele barragewedstrijd behoort echter ook nog tot de mogelijkheden!

Kristina Sundov scoorde in het slot thuis tegen Litouwen! Foto – (c) HNS

Op vrijdag 27 november 2020 werd overigens in het Kroatische Pula nog een duel in groep H gespeeld tussen Kroatië en Litouwen. Kroatië won met 1-0 dankzij een doelpunt van Kristina Sundov in de 81ste minuut. De ex-speelster van Telstar, MSV Duisburg en Bayer Leverkusen die tegenwoordig in Zwitserland bij Basel speelt had ook al in de eerste wedstrijd in Siauliai tegen Litouwen gescoord toen Kroatië daar met 1-2 won. Door de winst heeft Kroatië nu 7 punten uit 7 wedstrijden. Litouwen sluit deze EK-campagne af met 0 punten uit 8 duels. Volgende dinsdag 1 december 2020 ontvangt Kroatië in hetzelfde Aldo Drosina stadion van Pula nog Roemenië dat voorlopig 9 punten uit 7 wedstrijden telt. 

Herbekijk de volledige wedstrijd Kroatië – Litouwen met dank aan Lietuvos Futbolas:

Bekijk de selecties van Zwitserland en van de Belgian Red Flames voor de EK-kwalificatieinterland van dinsdag 1 december 2020 in Leuven via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share