Share

Aangezien het duel tussen Kroatië en Roemenië eerder op de dag vanwege de coronacrisis afgelast werd stond er uiteindelijk slechts één wedstrijd op het programma in groep H. Het was het duel voor de groepswinst en de rechtstreekse kwalificatie voor het volgende EK Vrouwenvoetbal tussen de Belgian Red Flames en Zwitserland.

Bondscoach Ives Serneels mag voor de tweede keer naar een EK Vrouwenvoetbal dit keer als winnaar in de groepsfase! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

België haalde het thuis tegen Zwitserland met 4-0 dankzij een dubbel van Tine De Caigny voor de rust, een owngoal van de Zwitserse doelvrouw Elvira Herzog na een hoekschop van Tessa Wullaert en een doelpunt in het slot van Janice Caymen. De winst bezorgde de Belgian Red Flames voor de tweede keer een ticket voor een grote eindronde, het EK in Engeland. Nadat het team van bondscoach Ives Serneels in 2017 op het EK Vrouwenvoetbal mocht debuteren in Nederland zal het dus in de zomer van 2022 in Engeland opnieuw aanwezig zijn om mee te dingen naar de titel van Europees kampioen!

***Dit waren de wedstrijden op dinsdag 1 december 2020 in groep H:

Kroatië – Roemenië afgelast;

België – Zwitserland 4-0 (rust: 2-0);

Doelpunten: 24′ Tine De Caigny 1-0, 45′ Tine De Caigny 2-0, 73′ Elvira Herzog 3-0 owngoal, 85′ Janice Cayman 4-0.

De stand in groep H:

1. België 8-21 (37-5);

2. Zwitserland 8-19 (20-6);

3. Roemenië 7-9 (12-16);

4. Kroatië 7-7 (7-18);

5. Litouwen 8-0 (1-32);

België won groep H en Zwitserland kreeg zekerheid over de tweede plaats. België is rechtstreeks geplaatst voor het EK 2021 dat in 2022 zal plaatsvinden in Engeland. Zwitserland is zeker van een barragewedstrijd en het kan zich eventueel nog rechtstreeks plaatsen als een van de beste tweedes maar het moet wel alle resultaten in de andere groepen afwachten vooraleer het daarover uitsluitsel krijgt.

Bekijk de fotoreportages van Sevil Oktem, Stijn Audooren en Dirk Vuylsteke rond België – Zwitserland via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

Share