Share

Nadat alle uitslagen op dinsdagavond 1 december 2020 bekend waren mocht in groep F nu ook Ijsland de tickets boeken voor het EK Vrouwenvoetbal dat in de zomer van 2022 in Engeland zal plaatsvinden. Ijsland kreeg zekerheid over een van de drie tickets als beste tweedes van alle groepen!

Sara Björk Gunnarsdottir (helemaal links) mag met Ijsland naar het EK in Engeland! Foto – (c) KSI

Op de laatste speeldag in groep F ging het al eerder geplaatste Zweden als groepswinnaar op bezoek bij Slovakije waar het met 0-6 won. Ook Ijsland moest nog een uitwedstrijd spelen en dat in Boedapest tegen Hongarije. Ijsland had aan een doelpunt van Berglind Thorvaldsdottir (0-1, 65ste minuut) genoeg om de volle buit binnen te halen en zo in de strijd voor het klassement van de teams die tweede eindigen in hun groep drie belangrijke punten te pakken.

Dankzij een doelpunt van Berglind Thorvaldsdóttir op bezoek bij Hongarije mag Ijsland straks naar het EK Vrouwenvoetbal in Engeland! Foto – (c) KSI

In die duels tegen de 1ste (Zweden), 3de (Slovakije), 4de (Hongarije) en 5de (Letland) in de groep behaalde Ijsland een 19 op 24. Daarmee kreeg het zekerheid om voor de 4de keer te kunnen deelnemen aan een EK-eindronde als een van de drie beste tweedes van alle groepen in deze kwalificatie.  De eerste keer dat Ijsland op een EK stond was in 2009 in Finland. Hun beste resultaat was op het EK 2013 in Zweden toen ze de kwartfinale haalden ondanks het feit dat ze in de kwalificatie slechts een 1 op 6 haalden tegen België! In 2017 tijdens het EK in Nederland geraakte Ijsland net als in 2009 niet verder dan de groepsfase!

Het team van Ijsland blij met de kwalificatie voor het EK 2022 in Engeland! Foto (c) KSI / SBG

Er zijn dus op dit ogenblik al 9 teams geplaatst voor het volgende EK in Engeland dat van woensdag 6 juli 2022 (met de openingswedstrijd op Old Trafford in Manchester) tot en met zondag 31 juli 2022 (de dag van de finale op Wembley) zal plaatsvinden. Het zijn gastland Engeland, Europees titelverdediger Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Frankrijk, de Belgian Red Flames dankzij hun 4-0-thuiswinst tegen Zwitserland en nu dus ook Ijsland!

Lees nog meer over de Belgische kwalificatie via:

Vrouwenteam.be

en via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share