Share

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 december 2020 stonden de laatste speeldag van het kalenderjaar 2020 in de Women’s Scooore Super League op het programma. In alle wedstrijden was er nog wel iets om naar uit te kijken.

SV Zulte Waregem deed het dit keer behoorlijk tegen titelverdediger RSC Anderlecht. Het kon met opgeheven hoofd de winterstop in! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De eerste vraag was of SV Zulte Waregem zich kon herstellen van de 0-11-thuisnederlaag in het begin van het seizoen tegen RSC Anderlecht. Dat lukte meer dan behoorlijk want het team van Angelo Gaytant had zelfs doelpunten kunnen maken op bezoek bij de regerende landskampioen die uiteindelijk wel met 5-0 won dankzij een dubbel van Tessa Wullaert, een dubbel van Tine De Caigny en het allereerste competitiedoelpunt in het eerste elftal van vrouwelijk paars-wit voor Amber Maximus!

Tessa Wullaert neemt de felicitaties van Elke Van Gorp in ontvangst! Tegen SV Zulte Waregem lukte ze opnieuw twee doelpunten! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

KRC Genk Ladies – Club YLA was ook een interessante affiche maar niemand had wellicht gedacht dat deze op 4-0 zou eindigen. Fleur Pauwels trof al vroeg in de wedstrijd de paal (3de minuut). Emilie Steijvers deed enkele minuten later beter met een knap schot in het dak van het doel (1-0, 7de minuut). Iets over het halfuur bediende Sien Vandersanden in het centrum Gwen Duijsters en haar tik met rechts belandde over Geeraert in doel (2-0, 32ste minuut). Op aangeven van Lotte Van Den Steen werd het voor de rust via Hanne Merkelbach zelfs 3-0 (41ste minuut). Op het uur werd het zelfs 4-0 toen Hanne Merkelbach opnieuw scoorde na een mooie aanname en een schot uit de draai en dit op aangeven van Emilie Steijvers (60ste minuut). Op het einde van de wedstrijd moest Nicky Van Den Abbeele nog met een blessure het veld verlaten op een draagberrie.  Club YLA ziet door het verlies KRC Genk Ladies op evenveel punten komen!

Hanne Merkelbach voert een dansje uit. Zij scoorde twee keer voor KRC Genk Ladies tegen Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

FWS Woluwe en Sporting de Charleroi maakten op zaterdagnamiddag hun televisiedebuut in een rechtstreekse uitzending bij Eleven Sports. Ook bondsvoorzitter Mehdi Bayat en Ali Gholazadeh, de matchwinnaar op vrijdagavond in de Pro League tegen RSC Anderlecht, waren aanwezig en zagen hoe er kort voor de rust plots een strafschop gefloten werd terwijl er weinig aan de hand was. Marie Bougard stelde zich geen vragen en trapte het geschenk feilloos binnen (1-0, 43ste minuut). Onmiddellijk na de rust viel de 200ste goal in deze Women’s Scooore Super League toen Sheila Broos op aangeven van Stéphanie Suenens de score verdubbelde (2-0, 48ste minuut). De volley van Estelle Dessilly drie minuten later na de hoekschop van Yasaman Farmani was een doelpunt dat normaal gezien bij de mooisten van het seizoen zal getoond worden (51ste minuut). Maar verder dan dat kwamen de bezoekers niet meer. Noémie Fourdin zorgde na een vrije trap van Selina Gijsbrechts ongewild nog voor een eigen doelpunt op bezoek bij haar ex-club FWS Woluwe (3-1, 79ste minuut), dat zo voor de tweede keer in deze competitie een driepunter haalde! Sporting de Charleroi bleef in 2020 dan weer zonder overwinning.

Sheila Broos lukte het 2de doelpunt voor FWS Woluwe en het 200ste in de Women’s Scooore Super League 2020/21! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

KAA Gent Ladies kwam al vroeg op voorsprong op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies. Na een diepe bal van Alixe Bosteels was het Tiffanie Vanderdonckt die haar eigen doelvrouw Silke Baccarne verraste (0-1, 3de minuut). Maar de vrouwelijke Ajuinen sloegen meteen terug via Margaux Van Ackere, ooit nog in dienst bij de vrouwelijke Buffalo’s (1-1, 6de minuut). Dankzij een dubbel van Lobke Loonen telkens na voorbereidend werk van Jolet Lommen liepen de bezoekers dan uit tot 1-3. In de tweede helft viel er nog een doelpunt voor de vrouwelijke Buffalo’s en het was wel een special one. Emma Van Britsom gaf de hoekschop en de vorige week teruggekeerde Ella Van Kerkhoven kopte in haar typische stijl hard raak in de hoek (1-4, 58ste minuut), een leuk moment voor haar na een lange afwezigheid!

KAA Gent Ladies mocht na een 0 op 12 met een overwinning de winterstop in! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Om het jaar af te sluiten mocht OHL Women, de revelatie van deze eerste maanden Women’s Scooore Super League, het thuis opnemen tegen Standard. Mits een overwinning kon het team van Jimmy Coenraets nu zelfs naast de vrouwelijke Rouches klimmen naar de tweede plaats. Dat gebeurde echter niet want Standard was wakker geschud na het verlies de week voordien tegen RSC Anderlecht. Dankzij een kopbalgoal van Lola Wajnblum voor de rust en een goal in geschenkverpakking voor Noémie Gelders gingen de drie punten mee naar de vurige stede. Standard verstevigde op die manier de tweede plaats, OHL Women bleef toch knap derde voor de winsterstop die als het weer het toelaat op vrijdag 22 januari 2021 voorbij is.

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 10de speeldag:

Op vrijdag 18 december 2020:

RSC Anderlecht – SV Zulte Waregem 5-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 14′ Tine De Caigny 1-0, 56′ Tessa Wullaert 2-0 op strafschop, 60′ Tessa Wullaert 3-0, 75′ Amber Maximus 4-0, 77′ Tine De Caigny 5-0.

Bijzonderheid: 27′ Lowiese Seynhaeve (RSC Anderlecht) stopt strafschop van Ella Vierendeels (SV Zulte Waregem);

KRC Genk Ladies – Club YLA 4-0 (rust: 3-0);

Doelpunten: 11′ Emily Steijvers 1-0, 32′ Gwen Duijsters 2-0, 41′ Hanne Merkelbach 3-0, 60′ Hanne Merkelbach 4-0.

Op zaterdag 19 december 2020:

FWS Woluwe – Sporting de Charleroi 3-1 (rust: 1-0);

Doelpunten: 43′ Marie Bougard 1-0 op strafschop, 48′ Sheila Broos 2-0, 51′ Estelle Dessilly 2-1, 79′ Noémie Fourdin 3-1 owngoal.

SC Eendracht Aalst – KAA Gent Ladies 1-4 (rust: 1-3);

Doelpunten: 3′ Tiffanie Vanderdonckt 0-1 owngoal, 7′ Margaux Van Ackere 1-1, 17′ Lobke Loonen 1-2, 20′ Lobke Loonen 1-3, 58′ Ella Van Kerkhoven 1-4.

Op zondag 20 december 2020:

OHL Women – Standard 0-2 (rust: 0-1);

Doelpunten: 33′ Lola Wajnblum 0-1, 56′ Noémie Gelders 0-2.

Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de 10de speeldag met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

***Dit is de stand na 10 speeldagen:

1. RSC Anderlecht 10-30 (61-2);

2. Standard 10-24 (32-13);

3. OHL Women 10-18 (24-17);

4. KAA Gent Ladies 10-16 (21-14);

5. Club YLA 10-16 (22-19);

6. KRC Genk Ladies 10-16 (17-23);

7. FWS Woluwe 10-9 (11-20);

8. SV Zulte Waregem 10-8 (10-34);

9. SC Eendracht Aalst 10-5 (7-29)

10.Sporting de Charleroi 10-2 (4-37);

**De topschutters zijn:

24 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is met 24 doelpunten na 10 speeldagen de topschutter in de Belgische Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

15 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht),

Tine De Caigny voorlopig met 15 goals de op een na beste in de topschutterslijst van de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

11 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers heeft voor de winterstop als derde 11 goals achter haar naam staan! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

9 goals:

Noémie Gelders (Standard);

8 goals:

Lobke Loonen (KAA Gent Ladies);

Lobke Loonen lukte voor de winterstop 8 goals voor KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be /Stijn Audooren

7 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women), Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

Hannah Eurlings is met 7 goals voorlopig de topschutter bij revelatie OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

6 goals:

Marie Minnaert (Club YLA), Charlotte Laridon (Club YLA);

Marie Minnaert (links) en Charlotte Laridon (rechts) zijn voorlopig samen goed voor een dozijn doelpunten bij Club YLA! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

5 goals:

Jolet Lommen (KAA Gent Ladies);

4 goals:

Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht), Tine Schryvers (OHL Women);

3 goals:

Nicky Van Den Abbeele (Club YLA), Lisa Petry (Standard), Davinia Vanmechelen (Standard), Luna Vanzeir (OHL Women), Lenie Onzia (OHL Women), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Daisy Baudewijns (SC Eendracht Aalst Ladies), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies),;

Daisy Baudewijns, de revelatie bij SC Eendracht Aalst Ladies, met 3 doelpunten! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

2 goals:

Lies Tambeur (FWS Woluwe), Jorien Voets (KRC Genk Ladies), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht), Imani Prez (KAA Gent Ladies), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (Standard), Estée Cattoor (OHL Women), Marie Detruyer (OHL Women), Kassie Missipo (RSC Anderlecht), Celien Guns (Club YLA), Jody Vangheluwe (Club YLA), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Corina Luijkx (SV Zulte Waregem), Lola Wajnblum (Standard), Marie Bougard (FWS Woluwe), Margaux Van Ackere (SC Eendracht Aalst Ladies), Sheila Broos (FWS Woluwe), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi);

Estelle Dessilly trof al 2 keer raak voor Sporting de Charleroi. Dat gebeurde telkens tegen FWS Woluwe zowel thuis als uit! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

1 goal:

Megane Vos (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Isabelle Iliano (Club YLA), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies), Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Aster Janssens (Standard), Britt Labro (KRC Genk Ladies), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Frieke Temmerman (Club YLA), Jana Simons (FWS Woluwe), Jill Janssens (OHL Women), Tess Lameir (OHL Women), Esther Buabadi (SV Zulte Waregem), Julie Devos (SV Zulte Waregem), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Sheryl Merchiers (SV Zulte Waregem), Stéphanie Van Gils (SC Eendracht Aalst Ladies), Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Pauline Windels (SV Zulte Waregem), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Debbie Decoene (Club YLA), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Emily Steijvers (KRC Genk Ladies), Amber Maximus (RSC Anderlecht), Ella Van Kerkhoven (KAA Gent Ladies).

Sien Vandersanden scoorde voor KRC Genk Ladies op bezoek bij SV Zulte Waregem één van de mooie doelpunten uit de eerste maanden van de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Owngoals:

Laura Vervacke (SV Zulte Waregem voor Standard), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA voor OHL Women), Noémie Fourdin (Sporting Charleroi voor FWS Woluwe), Tiffanie Vanderdonckt (SC Eendracht Aalst Ladies voor KAA Gent Ladies).

***Winterstop

***Dit is het programma van de 11de speeldag op vrijdag 22 januari 2021:

RSC Anderlecht – OH Leuven (20u);

FWS Woluwe – Club YLA (20u30);

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies (20u30);

Op zaterdag 23 januari 2021:

SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi (15u);

SC Eendracht Aalst Ladies – Standard (20u);

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share