Share

De Belgian Red Flames zullen hun oefencampagne richting het EK 2022 in Engeland in februari 2021 starten met twee oefenduels thuis tegen Nederland en op bezoek bij Duitsland en dat in het kader van de gezamenlijke kandidatuur van deze drie landen voor het WK Vrouwenvoetbal 2027.

Europees kampioen 2017 en de verliezende WK-finalist 2019 is de eerste tegenstander van de Belgian Red Flames in de oefencampagne op weg naar het EK 2022 in Engeland! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

U herinnert zich ongetwijfeld maandag 19 oktober 2020 toen de KNVB, de DFB en de KBVB met een statement naar buiten kwamen dat ze gezamenlijk hun kandidatuur willen stellen om het WK Vrouwenvoetbal in 2027 te organiseren. Blijkbaar hebben deze drie voetbalbonden ondertussen al verder overleg gepleegd en inmiddels ook al een driehoekstornooi voor de maand februari 2021 uitgetekend.

Dzsenifer Marozsan en Olympisch titelverdediger Duitsland zijn op zondag 21 februari 2021 een te duchten tegenstander voor de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Er zou daarbij in elk land één wedstrijd gespeeld worden. Voor de Belgian Red Flames is dat in principe op donderdag 18 februari 2021 thuis tegen de regerende Europese kampioen Nederland (meer dan waarschijnlijk in Leuven) en op zondag 21 februari 2021 op bezoek bij de regerende Olympisch kampioen Duitsland in Aken. Daarnaast zou er ook nog een duel plaatsvinden tussen Nederland en Duitsland in Eindhoven. De drie voetbalbonden gaan dit driehoekstornooi binnenkort op een gezamenlijke persconferentie bekendmaken en dan wellicht ook een nieuwe stand van zaken geven wat betreft hun gezamenlijke kandidatuur voor het WK 2027.

Lees nog meer over de gezamenlijke kandidatuur van de KNVB, de DFB en de KBVB voor het WK 2027 via:

Website DFB

En via:

Website DFB

En via:

Website KNVB

En via:

Website KBVB / RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 
Share