Share

In 2020 wordt er voor de vijfde keer gestemd voor de vrouwelijke Gouden Schoen en ook nu mogen de stemgerechtigden hun top vijf enkel uit tien vooraf genomineerden aanduiden. Daarvoor hebben ze nog tijd tot en met maandag 28 december 2020.

Tessa Wullaert won al 3 keer de Gouden Schoen. Volgt op 13 januari 2021 nummer 4? Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Wie weet is het de laatste keer dat er met genomineerden zal worden gestemd. Het vrouwenvoetbal is immers bezig aan haar 50ste seizoen (de allereerste competitie bij de KBVB was in het seizoen 1971-72) en nu de Women’s Scooore Super League zogezegd professioneel is geworden en ook met rechtstreekse wedstrijden op televisie komt is het eigenlijk onbegrijpelijk dat niet alle speelsters uit deze competitie in aanmerking komen voor deze trofee. Er wordt immers voorafgaand al een keuze gemaakt en als je niet tot dat kransje van 10 uitverkoren Belgian Red Flames behoort kan je de trofee niet winnen en kan je ook niet in de eindstand terecht komen.

Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Bij de 10 genomineerden van dit jaar zitten eigenlijk enkel speelsters van RSC Anderlecht (Tine De Caigny, Laura Deloose, Laura De Neve, Kassandra Missipo en Tessa Wullaert). De anderen spelen in het buitenland (Julie Biesmans, Janice Cayman, Elena Dhont, Davina Philtjens en Justine Vanhaevermaet). Twee van die tien genomineerden Elena Dhont en Kassandra Missipo speelden uiteraard in het begin van 2020 nog bij KAA Gent Ladies voor ze andere oorden opzochten maar U begrijpt het al. De meeste ploegen in het Belgische vrouwenvoetbal hebben niet eens een kanshebber om de trofee te winnen …

Luna Vanzeir, hier met Saar Verdonck van Club YLA, is één van de vele talentvolle jongeren die zich manifesteerde in de eerste maanden van de Women’s Scooore Super League en zeker punten had gekregen voor de Gouden Schoen van dit jaar! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De voorbije maanden zagen we in de tot 10 teams uitgebreide Belgische Women’s Scooore Super League dat vooral de jeugd op de deur kwam kloppen. We zijn ervan overtuigd dat er zeker enkele stemgerechtigden wel een of meer stemmen aan opkomende talenten hadden gegeven. Denken we maar aan Luna Vanzeir (OHL Women), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Hannah Eurlings (OHL Women), Imani Prez (KAA Gent Ladies), Esther Buabadi (SV Zulte Waregem), Marie Detruyer (OHL Women), Daisy Baudewijns (SC Eendracht Aalst Ladies), …

Sanne Schoenmakers van Standard was vorig seizoen de topschutter in de stopgezette Super League maar ook zij kan de Gouden Schoen niet winnen! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Ook voor de speelsters uit het buitenland zou er moeten kunnen gestemd worden want voor Sanne Schoenmakers (vorig seizoen nog topschutter met Standard), Lobke Loonen (KAA Gent Ladies), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht) of Jolet Lommen (KAA Gent Ladies) bijvoorbeeld waren er misschien hier en daar wel enkele stemmen weggelegd.

De Nederlandse Jolet Lommen mag bij wijze spreken de pannen van het dak spelen bij KAA Gent Ladies. Punten voor de Gouden Schoen zal ze daarvoor niet krijgen. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Deze speelsters zullen dus allemaal niet de Gouden Schoen winnen of in de eindstand voorkomen. Wie uiteindelijk de vijfde vrouwelijke Gouden Schoen uit de geschiedenis zal krijgen zal U kunnen bekijken op woensdag 13 januari 2021 tijdens een rechtstreekse uitzending op VTM vanaf 21u45!

Lees ook nog via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share