Share

Het eerste nieuws van het jaar 2021 uit de Women’s Scooore Super League komt uit Aalst waar de vrouwelijke Ajuinen niet alleen versterking hebben gevonden voor na de winterstop maar ook het bericht kregen dat ze als eerste in 2021 rechtstreeks op Eleven Sports zullen te zien zijn.

Foto – (c) Eleven Sports

De Women’s Scooore Super League hervat normaal gezien op vrijdag 22 januari 2021 met RSC Anderlecht – OHL Women, FWS Woluwe – Club YLA en KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies. Op zaterdag 23 januari 2021 staat ook nog SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi en SC Eendracht Aalst Ladies – Standard op het programma. Het is deze laatste wedstrijd die op die dag rechtstreeks zal uitgezonden worden door Eleven Sports om 14 uur in de namiddag. Dat wordt dus een primeur voor het team van trainer Dirk Decoen want SC Eendracht Aalst Ladies was het enige team dat voor nieuwjaar niet één keer aan bod kwam bij een rechtstreekse uitzending.

Henriette Awete, die na de titel in eerste klasse, gestopt was herneemt de voetbalactiviteiten bij SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Drik Vuylsteke

De club heeft ondertussen ook al versterking gevonden voor het vervolg in de Women’s Scooore Super League. Henriette Awete, vorig seizoen ook al bij de club en toen goed voor 4 doelpunten in eerste klasse, hervat haar voetbalactiviteiten. Daarnaast komt er met de 25-jarige Niekie Pellens ook versterking over uit Nederland voor de verdediging. Niekie voetbalde meest recent voor VV Alkmaar in de Nederlandse eredivisie maar ze heeft ook al een seizoen in de Italiaanse Serie B gespeeld voor Inter Milaan (2017-18) en ze was eerder sinds haar 17de een tijdje actief in de Verenigde Staten waar ze studies en voetbal combineerde eerst aan de universiteit van Wisconsin Parkside en vervolgens aan die van Kansas City.

Anaelle Wiard werkt bij de start van het nieuwe jaar al volop aan haar terugkeer! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Ook nog meegeven dat Anaëlle Wiard, de topschutster van de Women’s Euro Winners Cup Beach Soccer 2020, inmiddels ook op deze vrijdag 1 januari 2021 al, volop aan het werken is aan haar terugkeer na haar operatie aan de knie.

Voor nog meer over Anaëlle Wiard in het beach soccer ga naar Vrouwenteam TV:

Lees nog meer over Niekie Pellens via:

Website SC Eendracht Aalst Ladies

Bekijk een doelpunt van Henriette Awete voor SC Eendracht Aalst in de eerste klasse dankzij Vrouwenteam TV:

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

Share