Share

Terwijl het Belgische vrouwenvoetbal nog aan de winterstop bezig is werd er op zondag 3 januari 2021 in Portugal al opnieuw competitievoetbal gespeeld. Daar stond in de Liga BPI de laatste speeldag van de eerste ronde op het programma en er vielen enkele beslissingen. De Liga BPI werd dit seizoen immers ingedeeld in twee reeksen namelijk een reeks Noord en Zuid met telkens 10 ploegen. Na 9 wedstrijden mogen de top 4 van elke reeks verder naar de play-offs voor de titel terwijl de nummers 5 tot en met 10 de competitie vervolgen voor het behoud en de degradatie.

Solange Carvalhas lukte bij het begin van het nieuwe jaar meteen 2 goals voor FC Famalicao op bezoek bij Gil Vicente! Foto – (c) FC Famalicao Feminino

In de reeks Noord waren er overwinningen voor FC Famalicao, dat dankzij 2 doelpunten van Solange Carvalhas (ex-RSC Anderlecht) met 1-3 won bij Gil Vicente FC, en voor SC Braga dat ook met 1-3 won uit bij Fiães SC. Zij waren allebei al zeker van kwalificatie voor de play-offs.

Bekijk de winst van SC Braga op bezoek bij Fiães SC dankzij FPF TV:

Clube Condeixa / Intermaché speelde thuis gelijk tegen AD Ovarense (1-1) en het kreeg op die manier zekerheid over deelname aan de play-offs richting titel. Ook Clube Albergaria, dat thuis met 2-0 won tegen UR Cadima, mag zich hiervoor opmaken.

Sport Lisboa e Benfica ging op zondag 3 januari 2021 al terug met winst van start in de Portugese competitie! Foto – (c) SL Benfica

In de reeks Zuid was er eveneens winst voor de twee teams die al zeker waren van deelname aan de play-offs richting titel. Sporting CP won met 1-2 op bezoek bij CS Maritimo Madeira terwijl SL Benfica, het team dat RSC Anderlecht uitschakelde in de laatste voorronde van de UEFA Women’s Champions League, het onder leiding van de sinds vorige week aangestelde nieuwe vrouwelijke coach Filipa Patão met 3-0 haalde tegen CF Benfica dankzij goals van Cloé Lacasse (1-0, 63ste minuut), Andreia Faria (2-0, 70ste minuut) en Francisca Nazareth (3-0, 82ste minuut).

Bekijk de video met de doelpunten van het duel SL Benfica – CF Benfica dankzij FPF TV:

CS Maritimo Madeira is ondanks de nederlaag van deze zondag zeker van deelname aan de play-offs omdat het duel tussen Torreense en Amora FC op een gelijkspel eindigde (1-1). Dat zorgde overigens voor een vreugdeuitbarsting bij de thuisploeg toen ze die eindstand te horen kregen.

Bekijk de vreugde na het verlies van CS Maritimo Madeira dankzij Maritimo TV:

Torreense heeft voorlopig met 15 punten de 4de plaats in die reeks maar het moet het resultaat van de tot 13 januari 2021 uitgestelde wedstrijd tussen Damaiense en Estoril Praia afwachten. Estoril Praia heeft voorlopig 13 punten en het kan dus bij winst in die inhaalwedstrijd het laatste ticket voor de play-offs in Portugal alsnog naar zich toehalen.

Geplaatst voor de play-offs in Portugal zijn dus:

Reeks Noord: FC Famalicao, SC Braga, Clube Condeixa / Intermaché en Clube Albergaria;

Reeks Zuid: Sporting CP, SL Benfica, CS Maritimo Madeira en Torreense of Estoril Praia.

Nog meegeven dat in Portugal op woensdag 6 januari 2021 de finale van de Portugese ligabeker 2019/2020 op het programma staat met een duel tussen SL Benfica en SC Braga. Plaats van afspraak is het Estádio Municipal de Aveiro, het stadion waar de week nadien ook de finale van de Portugese beker 2019/2020 zal plaatsvinden tussen dezelfde ploegen!

Voor alle resultaten in de Portugese Liga BPI ga naar:

Website Portugese Voetbalbond – FPF

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

 

 

 

 

Share