Share

Op vrijdag 22 januari 2021 was de winterstop in de Women’s Scooore Super League van het Belgische vrouwenvoetbal voorbij en was het opnieuw tijd om de schoenen aan te trekken en het veld op te stappen voor het vervolg van deze competitie.

Kassandra Missipo, dit keer voor het eerst 3de bij de Gouden Schoen, in volle concentratie bij een dieptepass voor RSC Anderlecht richting Tessa Wullaert. Marie Detruyer (OHL Women) kijkt toe! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Titelverdediger RSC Anderlecht en de revelatie van voor nieuwjaar OHL Women mochten dat als allereerste doen met voor het eerst ook de nieuwe Gouden Schoen Tine De Caigny aan de aftrap. Het was evenwel de ex- en drievoudige Gouden Schoen Tessa Wullaert die het eerste doelpunt van het nieuwe kalenderjaar mocht aantekenen op aangeven van Sarah Wijnants (1-0, 10de minuut), meteen ook haar 25ste van het seizoen! Het eerste doelpunt van Tine De Caigny als Gouden Schoen kwam er in het begin van de tweede helft toen Mariam Abdulai Toloba met een mooie voorzet uitpakte en de topschutster van de Belgian Red Flames op weg naar het EK 2022 in Engeland met het hoofd kon binnenkoppen (2-0, 53ste minuut). Vier minuten later scoorde Tessa Wullaert haar tweede van de avond op aangeven van Elke Van Gorp dit keer (3-0, 57ste minuut). Mariam Abdulai Toloba liet zich nadien nog opmerken met een goal waarop alleen zij een patent heeft. Louise Van Den Bergh kon de schitterende trap met rechts niet uit haar doel houden (4-0, 81ste minuut). RSC Anderlecht won zo voor de elfde keer op rij waardoor het nu 33 op 33 heeft.

Sheila Broos en Raquel Viaene (Club YLA) in strijd om de bal. Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

FWS Woluwe en Club YLA zijn aan het nieuwe kalenderjaar begonnen met een gelijkspel. Het werd 1-1 nadat beide teams in de eerste helft scoorden vanop de strafschopstip na elfmeters die er eigenlijk geen waren. Celien Guns en Marie Bougard mochten wel elk een doelpuntje bijschrijven op hun seizoensteller en zo werden de punten netjes verdeeld.

Lobke Loonen aan de bal voor KAA Gent Ladies met Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) in de buurt! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het duel voor een ticket voor de play-offs richting landstitel tussen KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies werd gekruid met vijf doelpunten. De bezoekers pakten drie belangrijke punten dankzij drie doelpunten voor de rust van Lobke Loonen, Ella Van Kerkhoven en Emma Van Britsom. KRC Genk Ladies scoorde via Gwen Duijsters en een owngoal van Lyndsey Van Belle na een voorzet van Lotte Van Den Steen.

Het eerste rechtstreeks duel van SC Eendracht Aalst op Eleven Sport kan beginnen nadat Chloe Van Mingeroet, scheidsrechter Hannes De Couvreur en Maurane Marinucci (Standard) de toss hebben afgewerkt! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op zaterdagnamiddag 23 januari 2021 zorgde SC Eendracht Aalst Ladies eerst voor een stunt door tijdens de rechtstreekse televisieuitzending voor Eleven Sport Standard met lege handen naar huis te sturen. Stéphanie Van Gils lukte al in het eerste kwartier het enige doelpunt van de wedstrijd!

Stephanie Van Gils heeft zopas het winnende doelpunt voor SC Eendracht Aalst Ladies tegen Standard binnen getrapt! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In de laatste wedstrijd van de 11de speeldag boekte Sporting de Charleroi voor het eerst een driepunter dit seizoen en dat op bezoek bij SV Zulte Waregem. Het team van coach Philippe Venturoso scoorde vanop de strafschopstip via Inès Dhaou (0-1) terwijl Ylenia Carabott het beslissende tweede doelpunt lukte (0-2). Alleen de ingevallen Geena-Lisa Buyle kon nog scoren voor de thuisploeg dat in de terugwedstrijd op zoek moet naar revanche.

Inès Dhaou zette Sporting de Charleroi op weg naar een allereerste overwinning vanop de strafschopstip! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

***Dit waren alle doelpuntenmakers op de 11de speeldag:

RSC Anderlecht – OH Leuven 4-0 (rust: 1-0);

Doelpunten: 10′ Tessa Wullaert 1-0, 53′ Tine De Caigny 2-0, 57′ Tessa Wullaert 3-0, 81′ Mariam Abdulai Toloba 4-0.

Luister naar Tine De Caigny (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Sara Yüceil (OHL Women) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

FWS Woluwe – Club YLA 1-1 (rust: 1-1);

Doelpunten: 14′ Celien Guns 0-1 op strafschop, 38′ Marie Bougard 1-1 op strafschop.

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 2-3 (rust: 1-3);

Doelpunten: 8′ Lobke Loonen 0-1, 16′ Gwen Duijsters 1-1, 32′ Ella Van Kerkhoven 1-2, 35′ Emma Van Britsom 1-3, 50′ Lyndsey Van Belle 2-3 owngoal.

Op zaterdag 23 januari 2021:

SC Eendracht Aalst Ladies – Standard 1-0 (rust: 0-0);

Doelpunt: 11′ Stephanie Van Gils 1-0.

SV Zulte Waregem – Sporting de Charleroi 1-2 (rust: 0-0);

Doelpunten: 55′ Inès Dhaou 0-1 op strafschop, 76′ Ylenia Carabott 0-2, 85′ Geena-Lisa Buyle 1-2.

Bekijk een overzicht van alle wedstrijden van de 11de speeldag met dank aan Eleven Sports en de KBVB:

***Dit is de stand na 11 speeldagen:

1. RSC Anderlecht 11-33 (65-2);

2. Standard 11-24 (32-14);

3. KAA Gent Ladies 11-19 (24-16);

4. OHL Women 11-18 (24-21);

5. Club YLA 11-17 (23-20);

6. KRC Genk Ladies 11-16 (19-26);

7. FWS Woluwe 11-10 (12-21);

8. SC Eendracht Aalst 11-8 (8-29);

9. SV Zulte Waregem 11-8 (11-36);

10.Sporting de Charleroi 11-5 (6-38);

**De topschutters zijn:

26 goals:

Tessa Wullaert (RSC Anderlecht);

Tessa Wullaert is met 26 doelpunten na 11 speeldagen de topschutter in de Belgische Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

16 goals:

Tine De Caigny (RSC Anderlecht),

Tine De Caigny voorlopig met 16 goals de op een na beste in de topschutterslijst van de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

11 goals:

Sanne Schoenmakers (Standard);

Sanne Schoenmakers heeft als derde in het topschuttersklassement 11 goals achter haar naam staan! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

9 goals:

Noémie Gelders (Standard), Lobke Loonen (KAA Gent Ladies);

8 goals:

Gwen Duijsters (KRC Genk Ladies);

Gwen Duijsters trof al 8 keer raak voor KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

7 goals:

Hannah Eurlings (OHL Women);

6 goals:

Marie Minnaert (Club YLA), Charlotte Laridon (Club YLA);

5 goals:

Jolet Lommen (KAA Gent Ladies), Mariam Abdulai Toloba (RSC Anderlecht);

Mariam Abdulai Toloba lukte al haar 5de goal voor RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

4 goals:

Tine Schryvers (OHL Women);

3 goals:

Nicky Van Den Abbeele (Club YLA), Lisa Petry (Standard), Davinia Vanmechelen (Standard), Luna Vanzeir (OHL Women), Lenie Onzia (OHL Women), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Stefania Vatafu (RSC Anderlecht), Daisy Baudewijns (SC Eendracht Aalst Ladies), Hanne Merkelbach (KRC Genk Ladies), Celien Guns (Club YLA), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Marie Bougard (FWS Woluwe);

Celien Guns lukte haar 3de goal van het seizoen voor Club YLA op bezoek bij FWS Woluwe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

2 goals:

Lies Tambeur (FWS Woluwe), Jorien Voets (KRC Genk Ladies), Sakina Diki Ouzraoui (RSC Anderlecht), Imani Prez (KAA Gent Ladies), Jarne Teulings (RSC Anderlecht), Selina Gijsbrechts (FWS Woluwe), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Sylke Calleeuw (Standard), Estée Cattoor (OHL Women), Marie Detruyer (OHL Women), Kassie Missipo (RSC Anderlecht), Jody Vangheluwe (Club YLA), Corina Luijkx (SV Zulte Waregem), Lola Wajnblum (Standard), Margaux Van Ackere (SC Eendracht Aalst Ladies), Sheila Broos (FWS Woluwe), Estelle Dessilly (Sporting de Charleroi), Ella Van Kerkhoven (KAA Gent Ladies), Stéphanie Van Gils (SC Eendracht Aalst Ladies);

Stéphanie Van Gils scoorde tegen Standard haar tweede competitiegoal voor SC Eendracht Aalst Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

1 goal:

Megane Vos (Sporting de Charleroi), Laura Vervacke (SV Zulte Waregem), Geena-Lisa Buyle (SV Zulte Waregem), Isabelle Iliano (Club YLA), Jasmien Mathys (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht), Anke Vanhooren (SC Eendracht Aalst Ladies), Ludmila Matavkova (Sporting de Charleroi), Aster Janssens (Standard), Britt Labro (KRC Genk Ladies), Lorène Martin (KRC Genk Ladies), Alixe Bosteels (KAA Gent Ladies), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Amber De Priester (SV Zulte Waregem), Frieke Temmerman (Club YLA), Jana Simons (FWS Woluwe), Jill Janssens (OHL Women), Tess Lameir (OHL Women), Esther Buabadi (SV Zulte Waregem), Julie Devos (SV Zulte Waregem), Charlotte Tison (RSC Anderlecht), Sheryl Merchiers (SV Zulte Waregem), Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies), Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies), Pauline Windels (SV Zulte Waregem), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Debbie Decoene (Club YLA), Hanne Mylle (FWS Woluwe), Emily Steijvers (KRC Genk Ladies), Amber Maximus (RSC Anderlecht), Emma Van Britsom (KAA Gent Ladies), Inès Dhaou (Sporting de Charleroi), Ylenia Carabott (Sporting de Charleroi).

Ylenia Carabott lukte haar eerste doelpunt voor Sporting de Charleroi! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Owngoals:

Laura Vervacke (SV Zulte Waregem voor Standard), Nicky Van Den Abbeele (Club YLA voor OHL Women), Noémie Fourdin (Sporting Charleroi voor FWS Woluwe), Tiffanie Vanderdonckt (SC Eendracht Aalst Ladies voor KAA Gent Ladies). Lyndsey van Belle (KAA Gent Ladies voor KRC Genk Ladies);

***Dit is het programma van de 12de speeldag op vrijdag 29 januari 2021:

KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies (20u);

Sporting de Charleroi – SV Zulte Waregem (20u);

Op zaterdag 30 januari 2021 om 14 uur:

Club YLA – FWS Woluwe;

Standard – SC Eendracht Aalst Ladies (14u30);

Op zondag 31 januari 2021 om 18 uur:

OHL Women – RSC Anderlecht;

***Dit is het programma van de 13de speeldag op vrijdag 5 februari 2021:

RSC Anderlecht – Sporting de Charleroi (20u);

KRC Genk Ladies – Standard (20u30);

FWS Woluwe – KAA Gent Ladies (20u30);

Op zaterdag 6 februari 2021:

SC Eendracht Aalst Ladies – OHL Women (14u);

SV Zulte Waregem – Club YLA (15u);

***Dit is het programma van de 14de speeldag op vrijdag 12 februari 2021:

KAA Gent Ladies – SV Zulte Waregem (20u30);

Op zaterdag 13 februari 2021:

SC Eendracht Aalst – RSC Anderlecht (14u);

Club YLA – Sporting de Charleroi (14u);

Standard – FWS Woluwe (14u30);

Op zondag 14 februari 2021:

OHL Women – KRC Genk Ladies (18u);

Foto’s van alle wedstrijden in de Women’s Scooore Super League kan U bekijken via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share