Share

De Franse Voetbalbond FFF organiseert dit jaar, ondanks de coronacrisis, voor het tweede jaar op rij haar internationaal vrouwenvoetbaltornooi dat van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 februari 2021 zal plaatsvinden. Er werd dit keer gekozen voor Metz en Sedan als locatie voor de wedstrijden.

Amel Majri van Olympique Lyonnais aan de bal voor Frankrijk tijdens het eerste Tournoi de France vorig jaar in Valenciennes! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het tornooi wordt de eerste afspraak voor het Franse nationale vrouwenvoetbalteam dat onder leiding staat van bondscoach Corinne Diacre en dat net als de Belgian Red Flames geplaatst is voor het EK 2022 in Engeland. Waren vorig jaar in Valenciennes en Calais de tegenstanders van ‘les Bleues’ nog Brazilië, Canada en Nederland dan komen er dit jaar enkel Europese landen aan de aftrap. Noorwegen (11de op de FIFA WK-ranking), Ijsland (16de) en Zwitserland (19de), recent nog tegenstander van de Belgian Red Flames op weg naar het komende EK in Engeland, gaan voor het eerst deelnemen aan het Tournoi de France!

Ramona Bachmann, hier aan de bal in Thun tegen de Belgian Red Flames, gaat met Zwitserland voor het eerst deelnemen aan het Tournoi de France! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Frankrijk speelt de eerste wedstrijd tegen Ijsland in het Stade Louis-Dugauguez van Sedan, een stad gelegen aan de Maas in het departement Ardennes. Daarna ontvangt het nog Zwitserland en Noorwegen in het Stade Saint-Symphorien van Metz, een stad in het noordoosten van Frankrijk. Alle duels worden achter gesloten deuren gespeeld. Ook de drie andere duels zullen in die twee steden plaatsvinden.

Sara Bjork Gunnarsdottir, speelster van Olympique Lyonnais, mag het met Ijsland in Sedan meteen opnemen tegen Frankrijk bij de allereerste deelname aan het Tournoi de France 2021! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Dit is het volledige programma:

17/02/2021: Noorwegen – Zwitserland (Metz, 19u);

17/02/2021: Frankrijk – Ijsland (Sedan, 21u10);

20/02/2021: Ijsland – Noorwegen (Sedan, 19u);

20/02/2021: Frankrijk – Zwitserland (Metz, 21u10);

23/02/2021: Ijsland – Zwitserland (Sedan, 19u);

23/02/2021: Frankrijk – Noorwegen (Metz, 21u10);

Lees over het Tournoi de France 2020 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
Share