Share

Na het vertrek van Tessa Wullaert bij Manchester City speelt enkel Yana Daniëls nog als Belgische in de Engelse Barclays FA Women’s Super League.  Met haar club Bristol City Women had ze tot voor dit weekend nog maar 2 punten weten te verzamelen in 11 wedstrijden maar afgelopen zaterdag 30 januari 2021 kwam daar verandering in.

Yana Daniëls voorlopig op de laatste plaats met Bristol City Women maar ze blijft voor elke bal gaan! Foto – (c) Bristol City Women

Yana Daniëls zorgde zelfs voor één van de of misschien wel het doelpunt van het weekend in deze prestigieuze competitie toen ze al na 3 minuten wedstrijd in Twerton Park, de thuishaven van Bath City, met rechts uithaalde en haar schot via de onderkant van de lat de bezoekende Noorse doelvrouw Cecilie Fiskerstrand versloeg (1-0). Het was het begin van de weg naar de eerste overwinning van het seizoen voor het team dat onder leiding staat van Matt Beard (ex-West Ham United) want via een dubbel van Ebony Salmon werd het uiteindelijk nog 3-0. Kort voor de rust schoof de jonge talentvolle spits alleen voor de doelvrouw rustig binnen (34ste minuut) en in de tweede helft trof ze met rechts raak vanop de strafschopstip (59ste minuut)! Ebony Salmon had zelfs nog een derde keer kunnen scoren maar ze trapte iets meer dan een kwartier voor het einde van dit duel tegen de paal! Brighton & Hove Albion moest de wedstrijd uiteindelijk met tien uitspelen na de rode kaart voor Kayleigh Green die natrapte nadat ze ook al een fout had gemaakt op Yana Daniëls (68ste minuut).

Ebony Salmon zorgde voor de nummers twee en drie op weg naar de eerste overwinning van het seizoen in de FA WSL voor Bristol City Women! Foto – (c) Bristol City Women

Dankzij de overwinning heeft Bristol City Women nu 5 punten uit 12 duels. Dat zijn er als 12de en laatste in de stand 2 minder dan Aston Villa, de club van Nadine Hanssen (ex-RSC Anderlecht en ex-KRC Genk Ladies) en West Ham United, de volgende tegenstander in de competitie op zaterdag 7 februari 2021. Bristol City Women speelt midweeks wel nog de halve finale in de Engelse ligabeker. De tegenstander daar is Leicester City Women op dit moment de leider in de FA WSL 2, de tweede klasse van het Engelse vrouwenvoetbal!

Bekijk het doelpunt van Yana Daniëls helemaal in het begin van de video tegen Brighton & Hove Albion dankzij FA WSL:

 

Lees nog meer over Bristol City Women – Brighton & Hove Albion via:

Website Bristol City

Voor nog meer over de Engelse FA WSL kan U terecht via:

BBC Sport – FA WSL

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Share