Op een bitterkoude zaterdagnamiddag 30 januari 2021 ontving Club YLA in de schaduw van het Jan Breydelstadion Fémina White Star Woluwe, het team dat in 2019 vrouwelijk blauw-zwart van de titel hield in eerste klasse. Bij de thuisploeg ontbraken naast Charlotte Laridon en Saar Verdonck nu ook nog Talitha De Groote. De bezoekers kwamen met hun beste elftal aan de aftrap.

Een duel met Ellen Martens (Club YLA) en Sheila Broos (FWS Woluwe). Isabelle Iliano kijkt toe! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Het was ook het team van coach Audrey Demoustier dat het best aan de wedstrijd begon. Het zette druk naar voor bij elke bal waarmee de Brugse verdediging een aanval probeerde op te zetten en dat zorgde voor de eerste kansen. Marie Bougard kopte een hoekschop over doel en na een inworp van Anouk Cochez op links die door Sheila Broos verlengd werd kon Marie Bougard opnieuw ei zo na scoren! Aan de andere kant mikte Celien Guns na een voorzet van Isabelle Iliano in het zijnet. Stéphanie Suenens probeerde het vervolgens met een schot dat te zwak was om doelvrouw Elke Geeraert echt te verontrusten en na balverlies van Marie Minnaert aan Clotilde Codden kapte Sheila Broos zich knap voorbij Nicky Van Den Abbeele maar haar poging met links ging nipt naast! Woluwe domineerde maar iets over het halfuur volgde een koude douche voor de bezoekers toen Taika De Koker volgens scheidsrechter Irmgard Van Meirvenne de bal met de hand beroerde bij een voorzet van Marie Minnaert. Celien Guns mocht zich voor de tweede week op rij opmaken voor een strafschop tegen Fémina White Star. Ze aarzelde niet en trapte met rechts zonder verpinken raak in de hoek (1-0, 33ste minuut). Club YLA stond halfweg met een beetje geluk 1-0 voor.

Hazel Engelen probeert maar ze komt niet bij de strafschop van Celien Guns! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Na de rust kwam het team van Leo Van der Elst echter furieus uit de kleedkamer. Het was een pletwals die niet te houden was voor de bezoekers die kans na kans moesten toestaan en het was enkel wachten tot de tweede goal zou vallen. Die kwam er pas even over het uur toen de op rechts doorgebroken Jody Vangheluwe de centraal vrijstaande Marie Minnaert kon bedienen en de Belgian Red Flame niet aarzelde om met rechts rustig naast de bezoekende doelvrouw binnen te schuiven (2-0, 63ste minuut).

Marie Minnaert zette Club YLA zopas op een dubbele voorsprong! Het team van Leo Van der Elst is op weg naar een driepunter! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

Club YLA bleef drukken en drie minuten later lukte Celien Guns na een doorgekopte bal van Jody Vangheluwe op voorzet van Febe Vanhaecke haar tweede goal van de namiddag en de derde voor vrouwelijk blauw-zwart (3-0, 66ste minuut). De score had nog verder kunnen oplopen want zowel Marie Minnaert (via keeper Hazel Engelen) als Jody Vangheluwe troffen nog de paal. De drie punten waren voor Club YLA, dat blijft meedoen in de strijd voor play-off 1. FWS Woluwe keerde zonder beloning terug huiswaarts!