Share

Op zondag 31 januari 2021 moest de ongeslagen leider RSC Anderlecht in de laatste wedstrijd van de 12de speeldag in de Women’s Scooore Super League op bezoek naar de Korbeekdamstraat in Oud-Heverlee voor het tweede duel binnen de tien dagen tegen OHL Women. Opvallend was dat er nog geen enkele uitploeg gescoord had op deze speeldag. Misschien hing er wel een verrassing in de lucht.

Vuistjes na de toss met Laura De Neve (links) en Lenie Onzia (rechts) toen het nog 0-0 stond! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Maar nadat Lenie Onzia bloemen had gegeven aan Tine De Caigny voor het behalen van haar allereerste Gouden Schoen werd al vroeg alle hoop op een stunt van OHL Women de kop ingedrukt. Scheidsrechter Viki De Cremer floot in de eerste minuut van de wedstrijd voor een terugspeelbal van Jill Janssens richting Louise Van Den Bergh. Tine De Caigny bediende Britt Vanhamel en zij knalde met rechts hoog in de bovenhoek (0-1, 2de minuut). Tien minuten later kopte Marie Detruyer een hoekschop vanop rechts van Tessa Wullaert in de voeten van Mariam Abdulai Toloba. Zij gaf de bal perfect voor en daar stond opnieuw Britt Vanhamel om van dichtbij en met de linkervoet nummer twee binnen te trappen tegen een van haar ex-clubs (0-2, 12de minuut). Net voor het kwartier dan toch even een poging van de thuisploeg maar het schot van Lenie Onzia ging nipt over het doel (14de minuut). Maar dan zette RSC Anderlecht opnieuw een knappe aanval op die begon bij Stefania Vatafu en over rechts verder ging met Tine De Caigny,, Tessa Wullaert, Laura Deloose en tenslotte Sarah Wijnants aan de tweede paal om met links binnen te tikken (0-3, 20ste minuut). De wedstrijd was hier al gespeeld!

Sarah Wijnants, hier met Jill Janssens (OHL Women) in de rug, lukte het derde doelpunt van vrouwelijk paars-wit in de gietende regen in Oud-Heverlee! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vrouwelijk paars-wit combineerde er verder op los en het had de score voor de rust nog meer kunnen opdrijven maar Louise Van Den Bergh hield Laura Deloose en Elke Van Gorp tweemaal van een nieuwe goal terwijl Tessa Wullaert nog met links naast besloot. Halfweg stond het 0-3 en dus had iedereen even de tijd om het laatste kwartier van de eerste helft van het team van Vincent Kompany te volgen in de thuiswedstrijd tegen KAA Gent. Daar was er voorlopig niet gescoord.

Elke Van Gorp rukt bal aan de voet op richting het doel van OHL Women. Lenie Onzia gaat in de achtervolging! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Het was dus beter de focus opnieuw op het vrouwenvoetbalteam te richten want in het begin van de tweede helft ging het schuttersfeest verder. Kassie Missipo zette de pas ingevallen Sakina Diki Ouzraoui op weg naar het bezoekende doel en de ex-speelster van RWDM Girls dribbelde zich voorbij Amber Tysiak en tussen Sari Kees en doelvrouw Louise Van Den Bergh met een puntertje met rechts naar de vierde goal (0-4, 47ste minuut).  Zeven minuten later had ze opnieuw succes nadat ze op links de bal kreeg van Mariam Abdulai Toloba, zich voorbij Auke Swevers dribbelde en met rechts tussen de benen van Amber Tysiak in de verste hoek besloot (0-5, 54ste minuut). Drie minuten later mocht Laura De Neve zich achter de bal zetten voor een vrije trap na handspel van Amber Tysiak bij een poging van Tessa Wullaert om alleen op doel af te stormen. De captain van vrouwelijk Anderlecht trapte met links zuiver binnen (0-6, 57ste minuut). Nog voor het uur was het half dozijn vol en dat zonder dat topschutster Tessa Wullaert had gescoord.

Sakina Ouzraoui Diki mocht aan de tweede helft beginnen en lukte meteen een dubbel in de eerste tien minuten na de rust! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Dat liet de drievoudige Gouden Schoen uiteraard niet gebeuren. Het laatste halfuur was begonnen en Tessa kreeg de bal toegespeeld van Laura Deloose. Ze ging voorbij Sari Kees, speelde door naar Tine De Caigny en eenmaal mee in het strafschopgebied kreeg ze de bal terug. Tessa tikte eenvoudig Lenie Onzia uit en mikte van dichtbij met rechts in de benedenhoek! Doelpunt 27 van het nummer 27 in de Women’s Scooore Super League lag tegen de netten en zo stond het na 61 minuten spelen NUL – ZEVEN! De dubbele cijfers kwamen in zicht!

Het 27ste competitiedoelpunt van het nummer 27 Tessa Wullaert in de Women’s Scooore Super League! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Vier minuten later trapte Tessa Wullaert nog eens nipt naast terwijl ook de ingevallen Amber Maximus had kunnen scoren op aangeven van Laura Deloose maar de bal rolde opnieuw naast (74ste minuut) en dan maakte Lenie Onzia een fout op Laura Deloose bijna precies op dezelfde plaats als bij de vrije trap voor het zesde doelpunt van de bezoekers! Laura De Neve zette zich opnieuw achter de bal en ja hoor ook haar tweede van de avond lag tegen de touwen (0-8, 78ste minuut). Het bleek het laatste doelpunt van RSC Anderlecht op deze productieve avond want de rake kopbal van Amber Maximus vier minuten voor tijd na een voorzet vanop rechts van Laura Deloose werd afgekeurd wegens buitenspel (86ste minuut).

Marie Detruyer, hier in duel met Laura De Neve, lukte een laat eerreddend doelpunt voor OHL Women! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De thuisploeg liet de moed echter niet helemaal zakken en bleef tot het einde zoeken naar een positieve noot om deze wedstrijd af te sluiten. Die kwam er uiteindelijk ook toen Marie Detruyer na een voorzet vanop links van Tine Schryvers het eerreddende doelpunt binnen kopte (1-8, 90ste minuut). Het was pas de derde tegengoal in de competitie voor de regerende landskampioen die wel met een 12de overwinning op rij en een 36 op 36 naar huis mocht! OHL Women staat nu nog slechts 5de met 18 punten op 36!

Bekijk de doelpunten uit OHL Women – RSC Anderlecht met dank aan Christophe Evrard en RSCA TV:

Bekijk de fotoreportage van Sevil Oktem rond OHL Women – RSC Anderlecht via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 
PS: RSC Anderlecht onder leiding van Vincent Kompany tegen KAA Gent onder leiding van Hein Vanhaezebrouck eindigde in het Lotto Park op 0-0!

 

 

Share