Share

Op vrijdagavond 29 januari 2021 stonden met KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies twee ploegen die bezig zijn aan een overgangsjaar opnieuw tegenover mekaar in de Women’s Scooore Super League maar dit keer in het PGB-stadion van Oostakker. Het was uitkijken wie dit keer het laken naar zich toe kon trekken. 

De toss met van links naar rechts assistent-scheidsrechter Michele Seeldraeyers, Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) scheidsrechter Lois Otte, assistant-scheidsrechter Joline Delcroix en Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Trainer Guido Brepoels had voor deze wedstrijd zijn ploeg mooi neergezet in een goede organisatie met in de verdediging tussen rechtsachter Lotte Van Den Steen en linksachter Luna Vanhoudt centraal Lorène Martin, Sterre Gielen en Fleur Bienkens. KAA Gent Ladies, dat op de donderdagtraining nog Imani Prez zag uitvallen, domineerde wel maar het kreeg in de eerste helft weinig kansen. Alleen Jolet Lommen liet zich kort voor de rust opmerken na een diepe bal van Fran Meersman maar doelvrouw Joséphine Delvaux kon de bal afweren in hoekschop (42ste minuut). Halfweg stond het nog altijd 0-0.

Fleur Pauwels en KRC Genk Ladies speelden met volle inzet op bezoek bij KAA Gent Ladies, hier met Emma Van Britsom! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In het begin van de tweede helft liet de Genkse verdediging zich dan toch verrassen toen Fran Meersman de bal naar voren trapte, Ella Van Kerkhoven verlengde en Jolet Lommen zich tussen Fleur Bienkens, Sterre Gielen en de uitgelopen Joséphine Delvaux murwde om met rechts de bal tegen de netten te trappen (1-0, 50ste minuut).

Jolet Lommen is het snelst op de bal en tikt die met de rechtervoet voorbij doelvrouw Joséphine Delvaux in doel! De vrouwelijke Buffalo’s staan op voorsprong! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nog voor het uur kwamen de bezoekers bijna op gelijke hoogte toen een vrije trap van Fleur Pauwels slecht gecontroleerd werd door Fran Meersman en Lotte Van Den Steen van dichtbij nipt naast besloot (57ste minuut). De vrouwelijke Buffalo’s probeerden het daarna nog met een voorzet van Lyndsey Van Belle (72ste minuut), een schot van rechtsachter Rkia Mazrouai (80ste minuut) en een vrije trap van Lobke Loonen (87ste minuut) allemaal zonder succes en ook de late poging van bezoekster Fleur Pauwels was niet verrassend genoeg om Nicky Evrard te verslaan (85ste minuut). KAA Gent Ladies won zo met het kleinste verschil en nam bovendien als derde met nu 22 punten uit 12 duels en 6 punten voorsprong op tegenstander KRC Genk Ladies, dat zesde bleef, een optie op een ticket voor play-off 1.

Luister naar Fleur Bienkens (KRC Genk Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lyndsey Van Belle (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

 

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond KAA Gent Ladies – KRC Genk Ladies via:

Sportpix.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

Share