Het is een fantastische week geworden voor Yana Daniëls en Bristol City Women. Na de eerste competitieoverwinning vorige zaterdag 30 januari 2021 in de FA WSL tegen Brighton & Hove Albion waarin ze een fantastische goal scoorde heeft zij zich met haar club nu ook voor het eerst geplaatst voor de finale van de Engelse ligabeker.

Foto – (c) Bristol City Women

In het kader van die FA Continental Cup ontving Bristol City Women woensdagavond 3 februari 2021 in Bath met Leicester City Women, de leider in de tweede klasse waar ook de Nederlandse Esmee de Graaf speelt. Het werd een spannende wedstrijd met slechts één doelpunt en dat werd twintig minuten voor het einde van de reguliere speeltijd na een kort genomen hoekschop en een voorzet van Ebony Salmon binnengekopt door de 19-jarige Kiera Skeels, een speelster die op dit moment geleend wordt van Reading Women.

Kiera Skeels lukte het enige doelpunt van de wedstrijd en bezorgde Bristol City Women zo een trip naar Vicarage Road en het stadion van Watford waar de finale van de Engelse Ligabeker 2021 zal plaatsvinden! Foto – (c) Bristol City Women

De beloning voor Bristol City Women, Yana Daniëls en hun coach Matt Beard is een finaleplaats op zondag 14 maart 2021 op Vicarage Road in het stadion van Watford met als tegenstander het sterrenteam van Chelsea, dat in de andere halve finale met 6-0 won tegen West Ham United dankzij doelpunten van Pernille Harder (4de, 25ste en 86ste minuut), Sophie Ingle (15de minuut), Bethany England (27ste minuut) en Fran Kirby (70ste minuut).

Foto – (c) Chelsea Women

Website Bristol City

en via:

Website Leicester City Women

Website Chelsea Women

Lees nog meer over de prachtige goal van Yana Daniëls in de FA WSL via:

PS: Nog meegeven dat Tessa Wullaert op zaterdag 23 februari 2019 de Engelse ligabeker won met Manchester City Women en dit na een 0-0-gelijkspel en 2-4-winst na strafschoppen tegen Arsenal LFC op Bramall Lane, het veld van Sheffield United!