Standard verraste iedereen in januari door bij de hervatting van de Women’s Scooore Super League meteen in het zand te bijten op bezoek bij SC Eendracht Aalst Ladies. Op vrijdag 5 februari 2021 volgde er een nieuwe uitwedstrijd iets dichter bij huis. De vrouwelijke Rouches speelden in Limburg tegen KRC Genk Ladies, een jong team met ambitie.

Voor de aftrap de toss en de vuistjes met van links naar rechts Maurane Marinucci (Standard), assistent-scheidsrechter Ella De Vries, scheidsrechter Viki De Cremer, Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) en assistent-scheidsrechter Joline Delcroix. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

In een eerste helft zonder veel kansen kwam Standard uiteindelijk in het zicht van de rust op voorsprong toen Charlotte Cranshoff op links Sylke Calleeuw vond. De ex-speelster van KRC Genk Ladies zette een één-twee op met Noémie Gelders en gaf de bal vervolgens vanop links voor waarna Davinia Vanmechelen centraal voor doel in één tijd met rechts in de hoek trapte (0-1, 37ste minuut). Halfweg stond het 0-1.

Davinia Vanmechelen blij na haar openingsdoelpunt tegen haar ex-club KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het mooiste doelpunt van de avond viel echter in het begin van de tweede helft. Sien Vandersanden mocht een vrije trap nemen vanop een goeie dertig meter. Ze trapte met rechts en de bal ging heel mooi naar de winkelhaak. Lisa Lichtfus was goed vertrokken maar kon er niet meer helemaal bij (1-1, 55ste minuut). De captain van KRC Genk Ladies deed het eerder in deze Women’s Scooore Super League al eens op bezoek bij SV Zulte Waregem mocht U ook dat nog eens willen herbekijken!

Lisa Lichtfus, de doelvrouw van de vrouwelijke Rouches, probeert nog bij de bal te geraken maar de vrije trap van Sien Vandersanden (KRC Genk Ladies) gaat wel degelijk in de winkelhaak binnen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

KRC Genk Ladies wilde meer maar het was uiteindelijk Standard dat het laken naar zich toe trok. Davinia Vanmechelen stuurde Gwyneth Vanaenrode door op rechts en haar voorzet werd door nieuwkomer Sophie Cobussen aan de eerste paal in het Genkse doel getikt (1-2, 65ste minuut).

Lotte Van Den Steen (KRC Genk Ladies) hield hier Sophie Cobussen, nieuw bij Standard, in het oog maar de Nederlandse spits kwam bij haar debuut wel meteen tot scoren. Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Zeven minuten later viel het definitieve verdict toen Noémie Gelders op links weggestuurd werd door Charlotte Cranshoff. Noémie speelde centraal naar Aster Janssens die na een balcontrole met buitenkant rechts tegen haar ex-ploeg de eindstand op het bord zette (1-3, 72ste minuut).

Aster Janssens tikte het derde doelpunt van Standard tegen de netten ook al op bezoek bij haar ex-club KRC Genk Ladies! Joséphine Delvaux en Lotte Van Den Steen zitten er verslagen bij! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Standard pakte zo opnieuw drie punten in een uitwedstrijd. Het begon 2021 met een 6 op 9. KRC Genk Ladies is het nieuwe jaar begonnen zonder punten maar het werkt voorlopig aan de toekomst!