In de heenronde van de Women’s Scooore Super League behaalde FWS Woluwe dankzij een laat doelpunt een onverhoopt gelijkspel op bezoek bij KAA Gent Ladies in Oostakker. Op vrijdag 5 februari 2021 stonden beide teams opnieuw tegenover mekaar maar nu in het Fallonstadion van Woluwe.

FWS Woluwe rent het veld op voor het thuisduel tegen KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

De vrouwelijke Buffalo’s hadden al heel vroeg in de wedstrijd op voorsprong kunnen staan maar de Nederlandse spits Lobke Loonen trof op aangeven van haar landgenote Jolet Lommen de lat. De nummer 9 van KAA Gent Ladies had vervolgens zelf het openingsdoelpunt op haar naam kunnen zetten maar doelvrouw Hazel Engelen voorkwam dat. FWS Woluwe antwoordde met een schot van Kenza Vrithof maar die poging was te zwak om Nicky Evrard te kunnen verontrusten. Ook Heleen Jaques had nog voor de rust kunnen scoren op aangeven van Chloë Vande Velde maar de inmiddels ex-Belgian Red Flame trapte van dichtbij met rechts nog naast.

Lyndsey Van Belle is sneller op de bal dan Sheila Broos (FWS Woluwe)! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

In het begin van de tweede helft was het dan toch raak voor de bezoekers via Ella Van Kerkhoven die kort daarvoor op aangeven van Jolet Lommen de bal nog verkeerd op de slof nam (0-1, 48ste minuut). Was KAA Gent Ladies op weg naar de drie punten? Nog niet helemaal want FWS Woluwe zou in het laatste kwartier terugslaan. Magali Dinon trapte de bal hard weg, Selina Gijsbrechts reageerde aan de linkerkant iets sneller dan Heleen Jaques en Silke Vanwijnsberghe. Ze spurtte door en zag dat Nicky Evrard ver uit haar doel staat en beslist dan maar om het eens van ver te wagen. De Gentse goallie kan het schot met links nog aanraken maar de gelijkmaker is wel een feit (1-1, 78ste minuut). Helemaal in het slot deed KAA Gent Ladies dan wat FWS Woluwe in Oostakker deed. Scoren op het einde van de wedstrijd. Lobke Loonen tikte door naar de ingevallen Féli Delacauw en zij zorgde in de week dat ze voor het eerst opgeroepen werd voor de Belgian Red Flames voor de Gentse winst (1-2, 89ste minuut).

Ella Van Kerkhoven heeft de bal in de hand en de Gentse speelsters vieren na het winnende doelpunt van Féli Delacauw (centrall). KAA Gent Ladies nam revanche voor het gelijkspel in de heenronde! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

KAA Gent Ladies is 2021 net als RSC Anderlecht begonnen met een 9 op 9. Het neemt als derde in de stand met inmiddels 25 punten uit 13 duels een flinke optie op deelname aan play-off 1. FWS Woluwe moet in het nieuwe kalenderjaar voorlopig met 1 op 9 tevreden zijn.