Op vrijdag 26 februari 2021 bij de start van de 14de speeldag in de Women’s Scooore Super League was het volle maan en dan gebeuren er wel eens rare dingen. Maar niemand had wellicht rekening gehouden met een stunt van SV Zulte Waregem op bezoek bij KAA Gent Ladies.

De Nederlandse Lobke Loonen zal vanwege een scheenbeenblessure een tijdje ontbreken bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het aantal afwezigen bij de vrouwelijke Buffalo’s door blessures is nog nauwelijks bij te houden en daar kwam de dag voor de wedstrijd tegen SV Zulte Waregem met de Nederlandse Lobke Loonen (scheenbeenblessure) nog een extra speelster bij  Heleen Jaques, recent aangesteld als nieuwe jeugdcoördinator bij de KBVB, was bovendien geschorst voor het duel tegen vrouwelijk Essevee waar niet minder dan 9 ex-speelsters van KAA Gent Ladies tegenwoordig voetballen.

Ella Van Kerkhoven (KAA GEnt Ladies) probeertde zich hier van Pauline Windels te ontdoen. SV Zulte Waregem vocht in Oostakker voor wat het waard was! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

KAA Gent Ladies domineerde de wedstrijd maar SV Zulte Waregem liet zich niet doen. Het speelde in een goede organisatie en probeerde er aanvallend uit te komen als dat kon. De thuisploeg kreeg de beste kansen met in het begin Jolet Lommen op doelvrouw Ianthe Meersschaert, op het halfuur een kopbal van Ella Van Kerkhoven die nipt naast ging na een vrije trap van Lyndsey Van Belle en kort voor de rust een poging van Ella Van Kerkhoven na voorzet van Chloë Vande Velde tegen de lat waarna kersvers Belgian Red Flame Féli Delacauw in de rebound over besloot.

Amber De Priester aan de bal voor SV Zulte Waregem. De beloftevolle Rania Boutiebi volgt haar hier op de voet! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Ook na de rust probeerde het team van coach Dave Mattheus de wedstrijd open te breken. De aanvallen waren soms mooi maar eens te meer liep het mis in de afwerking. SV Zulte Waregem bleef op een positieve manier strijden voor elke bal. Bijna halfweg de tweede helft viel er dan toch een doelpunt maar voor de bezoekers. Na een inworp van Liesa Capiau zette Geena-Lisa Buyle zich rechts in het strafschopgebied door, ze zorgde voor een bijzonder knappe voorzet met rechts (een soort boogbal) en Sheryl Merchiers was goed gevolgd om van dichtbij over doelvrouw Nicky Evrard binnen te trappen (0-1, 67ste minuut). Een stunt leek in de maak. Maar de vrouwelijke Buffalo’s gaven zich nog niet gewonnen. Jolet Lommen mikte op de bezoekende doelvrouw, Silke Vanwynsberghe kopte naar de verkeerde kant van het doel en ook Ella Van Kerkhoven kwam niet tot een treffer. Het bleef 0-1, een verrassende maar toch wel bijzonder knappe overwinning van SV Zulte Waregem dat het dit seizoen niet altijd makkelijk had in deze nieuwe Women’s Scooore Super League!

SV Zulte Waregem na de stuntoverwinning op bezoek bij KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke