Share

Droevig nieuws want Albert Bers, de allereerste bondscoach van het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam, is op donderdag 25 februari 2021 van ons heengegaan. Hij werd 89 jaar.

Albert Bers destijds met het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam! Foto – (c) Lucien Paulis

De Belgian Red Flames kent U ondertussen allemaal maar voordien waren er de Rode Duivelinnen daarvoor uiteraard het Belgische nationale vrouwenvoetbalteam of in de jaren zeventig toen alles begon de Belgische damesploeg. Hun allereerste coach, de pionier, was Albert Bers. Hij was de man die halfweg de jaren zeventig (van 1976 tot 1990) de allereerste interlands in goede banen leidde.

Albert Bers was ook een succesvol trainer bij de mannen want hij behaalde zowel met Germinal Ekeren, als KFC Winterslag titels in de nationale reeksen. Bovendien was hij de bondscoach van de nationale militaire ploeg en dat team leidde hij tussen 1970 en 1982 maar liefst 8 keer naar de eindoverwinning in de Kentish Challenge, een prestigieus tornooi van nationale militaire ploegen!

Deze redactie biedt oprecht medeleven aan en veel sterkte aan de  familie, zijn naasten en vrienden van Albert Bers!

Lees nog meer via:

Website KBVB / RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: U kan nog meer lezen over Albert Bers in het boek 1895, 125 jaar ontroerend erfgoed van Stefan Van Loock met foto’s van Filip Van Loock!

 

Share