Share

Nog voor RSC Anderlecht – KV Mechelen op de 30ste speeldag in de Jupiler Pro League op gang getrapt werd huldigde paars-wit haar Belgian Red Flame Tine De Caigny voor het winnen van de Gouden Schoen.

Belgian Red Flame Tine De Caigny beleeft op haar 23ste een topjaar als topschutser van de EK-kwalificatiecampagne, de Gouden Schoen en een transfer naar Duitsland! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Op de grote schermen in het Lotto Park prijkte er vlak voor de aftrap een duidelijke boodschap: “Well done, Tine”. De 23-jarige Belgian Red Flame die de club in de zomer verlaat voor een nieuw avontuur bij het Duitse Hoffenheim ging op de foto met captain Albert Sambi Lokonga en kreeg een vuistje en felicitaties van clubicoon en trainer Vincent Kompany. Vrijdagavond won Tine De Caigny nog op de 15de speeldag in de Women’s Scooore Super League de thuiswedstrijd tegen Club YLA met 5-0. Vrouwelijk paars-wit blijft zo met het maximum van 45 punten op 45 aan de leiding staan voor het op vrijdag 12 maart 2021 op bezoek gaat bij KRC Genk Ladies!

Bekijk de foto’s via het Twitteraccount van RSC Anderlecht:

 

De wedstrijd van de mannen tegen KV Mechelen was daarna een verhaal van strafschoppen. Na 43 minuten trapte de Duitser Lukas Nmecha paars-wit op voorsprong nadat hij zelf onderuit was gehaald in de zestien door de Nederlandse verdediger Lukas Bijker maar de bezoekers kwamen na 66 minuten terug op gelijke hoogte nadat Amir Murillo de Oekraïner Maryan Shved foutief had afgestopt in de grote rechthoek. Dit keer was het de tot Belg genaturaliseerde Braziliaan Igor De Camargo (ex-KRC Genk, ex-Heusden Zolder, ex-FC Brussels, ex-Standard, ex-Borussia Mönchengladbach, ex-Hoffenheim en ex-Apoel Nicosia) die raak trof (1-1). Het was het 13de gelijkspel van de mannen van RSC Anderlecht in het seizoen 2020-21 dat zo op de vijfde plaats blijft met 46 punten uit 30 duels. Voorlopig staan titelverdediger Club Brugge (28 duels – 66 punten), bekerhouder Royal Antwerp FC (30 duels – 51 punten), KRC Genk (30 – 49) en KV Oostende (29-46) op de vier plaatsen die recht geven op deelname aan play-off 1!

Lees nog meer over de Gouden Schoen van Tine De Caigny via:

Vrouwenteam.be

Lees over RSC Anderlecht – Club YLA van afgelopen vrijdag 5 maart 2021 via:

Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

Share