Op bezoek gaan bij KAA Gent Ladies in Oostakker is RSC Anderlecht in het verleden al meer dan eens slecht bekomen. Dus was het uitkijken wat het op zaterdag 20 maart 2021 op de 17de speeldag in de Women’s Scooore Super League zou worden. Maar eerst was er uiteraard nog een geschenk voor Gouden Schoen Tine De Caigny uit handen van Chloé Vande Velde, haar ploeggenote bij de Belgian Red Flames, maar op deze dag in afwezigheid van de geblesseerde Silke Vanwynsberghe de captain van de vrouwelijke Buffalo’s!

Chloe Vande Velde mocht het geschenk van KAA Gent Ladies aan Tine De Caigny overhandigen! Hier werd dit moment voor de geschiedenisboeken vereeuwigd! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Na de aftrap van Lobke Loonen kwam RSC Anderlecht al snel in balbezit. Sarah Wijnants ging door op links, ze gaf voor richting Tessa Wullaert maar het was uiteindelijk Laura Deloose die haar poging door enkele Gentse benen geblokkeerd zag worden. Aan de andere kant ging een schot van Emma Van Britsom over doel terwijl Ella Van Kerkhoven Justien Odeurs even liet opwarmen. Tessa Wullaert ging dan door op rechts en haar voorzet werd in twee tijden onder controle gebracht door Nicky Evrard. Na tien minuten wedstrijd kreeg de thuisploeg een eerste goeie kans. Emma Van Britsom nam een vrije trap, Charlotte Tison kopte weg en de bal sprong voor de voeten van Féli Delacauw die haar volley recht in de handen van Justien Odeurs trapte.

Belgian Red Flame Féli Delacauw kreeg in het begin van de wedstrijd een kans om de score te openen! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Bijna halfweg de eerste helft ging Jolet Lommen haar lijn af, de voorzet bereikte Jasmien Mathys maar ook haar poging ging naar het midden van het doel en was eenvoudig op te pikken door de doelvrouw van de Belgian Red Flames (22ste minuut). De bezoekers mikten dan twee keer over het doel eerst via Stefania Vatafu (26ste minuut) en vervolgens via Sarah Wijnants (35ste minuut).

Jolet Lommen dreigde meerdere keren vanop de rechterflank! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

En dan kreeg de thuisploeg een derde kans om de score te openen. Jolet Lommen was weer vertrokken aan de rechterkant, ze gaf de bal perfect voor naar de vrijstaande Lobke Loonen maar de Nederlandse youngster vergat een hoek te kiezen en kopte bovendien veel te zwak om Justien Odeurs te kunnen verontrusten (35ste minuut). Kort voor de rust haalde Stefania Vatafu dan nog uit voor vrouwelijk paars-wit maar haar schot ging via de bovenkant van de lat over doel (44ste minuut).

Lobke Loonen kreeg zowel in de eerste helft als in het begin van de tweede helft de kans om te scoren voor KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

De tweede helft was nauwelijks begonnen of KAA Gent Ladies kreeg nog een kans om op voorsprong te komen. Jolet Lommen werd diep gestuurd op rechts, ze gaf de bal voor en aan de tweede paal zette Lobke Loonen van dichtbij Justien Odeurs aan het werk (47ste minuut). Onmiddellijk daarna trapte Tessa Wullaert na mooi samenspel met Tine De Caigny met links naast het doel van Nicky Evrard (48ste minuut).  Het bleef spannend met pogingen langs beide kanten. Eerst zette Tessa Wullaert Nicky Evrard nog eens aan het werk (54ste minuut) en daarna eindigde een schot met rechts van Jasmien Mathys in de handen van Justien Odeurs (55ste minuut). En dan kort voor het uur viel het doelpunt. De Roemeense international Stefania Vatafu en Tessa Wullaert ontregelden met goed samenspel de Gentse defensie. Tessa Wullaert opende op rechts naar de mee opgekomen Laura Deloose en zij vond het gaatje waardoor Stefania Vatafu centraal en bijna vanop de strafschopstip de bal met rechts kon binnentrappen (0-1, 59ste minuut). KAA Gent Ladies had de kansen gekregen maar RSC Anderlecht scoorde het doelpunt, zo gaat het wel eens vaker in het voetbal.

Luister naar Stefania Vatafu (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

KAA Gent Ladies gaf niet op maar vanaf het openingsdoelpunt kregen de bezoekers de betere kansen. Een poging van Tessa Wullaert ging via de voet van Rkia Mazrouai nipt naast (64ste minuut) en de ingevallen Amber Maximus zette Nicky Evrard aan het werk (71ste minuut), Jolet Lommen trapte vervolgens eventjes naast (79ste minuut) maar daarna waren de mogelijkheden opnieuw voor RSC Anderlecht: Sakina Diki Ouzraoui trapte alleen voor doel naast (81ste minuut), Amber Maximus kopte een gemeten voorzet van Tessa Wullaert goed naar de grond maar niet hard genoeg om haar ex-ploegmaat Nicky Evrard te verrassen (85ste minuut) en ook Tessa Wullaert zette de Gentse doelvrouw nog eens aan het werk (89ste minuut). Was dit het dan? Neen want bijna helemaal in het slot was er nog die voorzet van Alixe Bosteels richting het paars-witte doel. Britt Vanhamel stak er nog haar voet tussen waardoor de verhoopte gelijkmaker er alsnog leek aan te komen voor de vrouwelijke Buffalo’s maar Justien Odeurs kon met een goeie reflex en met de vuist de bal alsnog in hoekschop keren (89ste minuut).

Justien Odeurs speelde een hoofdrol in het overeind houden van het maximum voor RSC Anderlecht! Foto – (c) Sportpix.be / Stijn Audooren

Het maximum van RSC Anderlecht bleef dus ook in Oostakker overeind. Vrouwelijk paars-wit telt nu 51 op 51 en ontvangt op de laatste speeldag van de reguliere competitie FWS Woluwe voor het tweede Brusselse derby van het seizoen in de Women’s Scooore Super League. KAA Gent Ladies trekt als derde op zaterdag 27 maart 2021 naar Angleur voor ook al een boeiende ontmoeting op bezoek bij Standard, dat met 1-4 won op Club YLA, de tweede plaats verstevigde!