Share

Op zondag 21 maart 2021 heeft het Braziliaanse Associação Ferroviária de Esportes uit Araraquara, in de deelstaat São Paulo, voor de tweede keer de Libertadores Feminina gewonnen. Dat gebeurde in het Stadion van Velez Sarsfield in het Argentijnse Buenos Aires ten koste van América de Cali uit Colombia.

Ferroviária klom al vroeg op voorsprong na een vrije trap van Patricia da Silva Sochor waarop de Boliviaanse doelvrouw Luz Katherine Tapia van América de Cali zich verkeek (0-1, 6de minuut). América de Cali kwam in het derde kwartier langszij nadat Yasmin Cosmann een fout beging op Gisela Robledo en Catalina Usme vanop de stip eenvoudig binnentrapte (1-1, 39ste minuut). Drie minuten later zette Aline Milene aan de andere kant een strafschop om na een fout van Lizeth Ocampo op Lurdinha. Zo ging Ferroviária met een voorsprong de rust in (1-2, 42ste minuut).

Alle namen van de winnaars van de Libertadores Feminina 2020! Foto – (c) Ferroviaria

In de tweede helft toonde América de Cali veel wilskracht maar het had pech in de afwerking. Het trof twee keer de lat na een schot van Manuela Gonzalez en een kopbal van Tatiana Castaneda en één keer de paal via Diana Ospina. Doelvrouw Luciana van Ferroviária hield de andere pogingen van de Colombiaanse finalist uit haar doel!

Lindsay Camila is de eerste vrouwelijke coach die de Libertadores Feminina won! Foto – (c) Ferroviaria

De overwinning heeft een bijzonder vrouwelijk tintje want Lindsay Camila is meteen ook de allereerste vrouwelijke coach die de Libertadores Feminina gewonnen heeft! Die primeur kwam er dus in de 12de editie van het tornooi!

Bekijk de samenvatting van de Finale van de Libertadores Feminina met dank aan Conmebol Libertadores:

Nog meegeven dat in de wedstrijd met de derde plaats als inzet uittredend titelverdediger Corinthians de maat nam van Universidad de Chile. Het werd 4-0 na doelpunten van Adriana op strafschop (1-0, 34ste minuut), Victoria (2-0, 65ste minuut), Juliete (3-0, 74ste minuut) en opnieuw Victoria (4-0, 88ste minuut).

U kan een samenvatting bekijken van dit duel met dank aan Conmebol Libertadores:

Bekijk het volledige uitslagenbord van de Libertadores Feminina 2020 in Argentinië:

ConmeboL.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
 

 

Share