Share

Het Franse vrouwenvoetbal zit al in een andere dimensie dan het Belgische vrouwenvoetbal. Afgelopen zondag 15 mei 2016 werd na de bekerfinale in Grenoble tussen Montpellier en Lyon ook nog een avond georganiseerd met de uitreikingen van de trofeeën van het voorbije seizoen. Tal van bekende namen waren aanwezig waaronder ook Corinne Diacre, de vrouwelijke coach die in haar tweede seizoen bij het mannenteam van Clermont Foot in de Franse Ligue 2 (tweede klasse bij ons) meespeelde voor de promotie naar de topklasse waarin het PSG van Zlatan Ibrahimovic uitkwam. We maakten van de gelegenheid gebruik om haar achteraf even te interviewen over het voorbije seizoen, over de toekomst van het Franse vrouwenvoetbal met het WK 2019 dat in Frankrijk zal plaatsvinden en over de finale in de UEFA Women’s Champions League van toekomende donderdag 26 mei 2016 (rechtstreeks te bekijken op France 2) tussen VfL Wolfsburg en Olympique Lyonnais.

Luister naar Corinne Diacre (Clermont Foot):

Wat de trofeeën van het voorbije seizoen betreft kwamen volgende laureaten uit de bus:
Fair-play prijs: ESOF La Roche;
Beste doelvrouw: Katarzyna Kiedrzynek (Paris Saint-Germain);
Beste scheidsrechter: Florence Guillemin;
Topschutter: Ada Hegerberg (Olympique Lyonnais)
Grootste belofte (U20): Marie-Charlotte Léger (Montpellier HSC)
Beste Trainer: Gérard Prêcheur (Olympique Lyonnais);
Beste speelster: Ada Hegerberg (Olympique Lyonnais)

Marie-Charlotte Léger van Montpellier werd door de trainers gekozen als belofte van het jaar in de D1 Féminine 2015-16! Foto - (c) Maya Mans

Marie-Charlotte Léger van Montpellier werd door de trainers gekozen als belofte van het jaar in de D1 Féminine 2015-16! Foto – (c) Maya Mans

Type-ploeg D1 Féminine 2015-16: Katarzyna Kiedrzynek (PSG); Jessica Houara-d’Hommeaux (PSG), Wendie Renard (OL), Erika (PSG), Amel Majri (OL); Camille Abily (OL), Amandine Henry (OL), Gaëtane Thiney (Juvisy); Eugénie Le Sommer (OL), Ada Hegerberg (OL), Cristiane (PSG).

Bekijk de volledige uitzending van ‘Les Trophée de la D1 Féminine 2015-16 vanaf 13:27:

En op deze video kan U ook de type-ploeg van het seizoen 2015-16 in de D1 Féminine nog eens ontdekken:

PS: Ook nog melden dat op zaterdag 21 mei 2016 de laatste speeldag in de Franse D1 Féminine op het programma staat. Kampioen en bekerwinnaar Lyon ontvangt in het Stade Gerland Montpellier. Belgian Red Flame Janice Cayman, de enige Belgische speelster in de Franse D1 Féminine, sluit het seizoen af bij haar club FCF Juvisy-Essonne met een uitwedstrijd op bezoek bij PSG. Deze derby wordt in het Stade Charléty van Parijs gespeeld met aftrap om 15 uur!

Janice Cayman, hier aan het werk in het New York Stadium van Rotherham tegen Engeland, sluit de D1 Féminine af met een uitwedstrijd op bezoek bij PSG! Foto - David Catry

Janice Cayman, hier aan het werk in het New York Stadium van Rotherham tegen Engeland, sluit de D1 Féminine af met een uitwedstrijd op bezoek bij PSG! Foto – David Catry

Lees nog meer over de bekerfinale tussen Montpellier en Lyon in Grenoble:
Vrouwenteam.be

Lees over de finale van de UWCL:
Vrouwenteam.be

Share