Share

De Belgian Red Flames maakten op donderdag 18 februari 2021 geen goeie beurt in het Koning Boudewijnstadion thuis tegen Europees kampioen Nederland maar ze krijgen 49 dagen later al een herkansing!

De Belgian Red Flames kunnen zich opwarmen voor twee nieuwe afspraken in het Koning Boudewijnstadion! Foto – (c) Sportpix.be / Sevil Oktem

Inmiddels is immers bekend geworden dat de eerste oefeninterland van het tweeluik in april zoals verwacht thuis tegen Noorwegen zal zijn. Het akkoord was er al sinds dezelfde periode vorig jaar toen dat team normaal gezien in Oostende had moeten komen spelen. Nu staat dit duel opnieuw op het programma maar nu in het Koning Boudewijnstadion in Brussel en dat op donderdag 8 april 2021 om 18 uur. De andere tegenstander voor de Belgian Red Flames is uiteindelijk Ierland geworden. Het team dat getraind wordt door Vera Pauw en niet meer in aanmerking komt voor kwalificatie voor het EK 2022 in Engeland want ze werden voor de barrages uitgeschakeld door Oekraïne in een groep die gewonnen werd door Duitsland. De Belgian Red Flames ontmoeten Ierland op zondag 11 april 2021 eveneens in het Koning Boudewijnstadion om 19u30.

Janice Cayman is op weg om dit jaar nog recordinternational te worden bij de Belgian Red Flames! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Tijdens deze laatste interland kan Janice Cayman van Olympique Lyonnais normaal gezien het record aantal interlands van Aline Zeler (111) evenaren! Ook nog meegeven dat de Belgian Red Flames naast de recente 1-6 tegen Nederland ook al 1 keer gewonnen hebben in het Koning Boudewijnstadion en dat was in de kwalificatie op weg naar het WK 2015 in Canada. De tegenstander destijds was Albanië en het werd op zaterdag 21 september 2013 dankzij goals van Davina Philtjens (17de minuut) en Aline Zeler op strafschop (53ste minuut) 2-0!

Lees nog meer over deze interlands via:

Website KBVB / RBFA

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

 

 

 

Share